Koopeenvarken.nl opgericht

4 november 2014

Ivo van Rijen van Koopeenkoe.nl heeft een nieuwe website gelanceerd: Koopeenvarken.nl. Door middel van online crowdbutching koopt de consument een vleespakket afkomstig van een varken dat een "fijn leven vol modderbaden en goed voer heeft gehad".

Protest

Het is niet alleen een logisch gevolg op het zeer succesvolle koopeenkoe.nl, maar tevens een protest tegen de bio-industrie, legt Van Rijen uit. "Varkens zijn makkelijk te houden dieren en zijn daarmee geliefd in de bio-industrie. Maar de varkens van koopeenvarken.nl hebben voldoende ruimte om te spelen en te rennen, zowel binnen als buiten. Ze eten gezonde zaken als (biologische) granen, stro en gemalen maïs. Bovendien mogen ze langer groeien, tot een gewicht van dik 90 kilo. En dat is niet alleen fijn voor de varkens, die kwaliteit van leven komt ook de smaak van het vlees ten goede. Op de website van koopeenvarken.nl zal een filmpje te zien zijn waarop te zien is hoe de varkens leven."

Smeuïg

De varkens van koopeenvarken.nl zijn zogenaamde Heldervarkens, een ras uit de Nederlandse achterhoek. Het Heldervarken wordt door chef-koks weleens vergeleken met het Iberico varken, het Spaanse varken dat bekend staat om zijn smaakvolle vlees. Het vlees van het overigens veel betaalbaardere Heldervarken heeft net zo’n goede vlees/vetverhouding. Het is mooi gemarmerd, vast van structuur en zacht en smeuïg van smaak.

28 maaltijden

Koopeenvarken.nl werkt hetzelfde als koopeenkoe.nl; via de website koop je een deel van een varken dat op dat moment nog lekker rondscharrelt. Als het gehele varken is verkocht, wordt het dier geslacht en krijg je een pakket thuisgestuurd met daarin verschillende producten. Een pakket kost 99,95 euro en bevat 7,85 kilogram vlees. Er kunnen 28 maaltijden van worden gegeten. Gemiddeld kost het vlees dan per persoon per maaltijd 1,78 euro (de gemiddelde kiloprijs is 12,75 euro).

In het vleespakket zit onder meer gehakt, varkensmedaillons, rollades, twee soorten worst, speklapjes, karbonades, ongepaneerde schnitzels en hamlapjes. De producten zijn geseald en niet in schaaltjes verpakt, waardoor het minder ruimte in de vriezer inneemt. Het vleespakket wordt geleverd in heel Nederland en gratis thuisbezorgd in de Randstad.

Ludiek cadeautje voor vleesliefhebbers is de KnorBon, waarmee iemand een vleespakket van koopeenvarken.nl cadeau kan doen.

Altijd op de hoogte blijven?