Sligro verkoopt Braziliaans rundvlees met keurmerk

4 februari 2016

Sligro Food Group neemt als eerste in Europa een Rainforest Alliance gecertificeerd rundvleesproduct op in haar duurzame assortiment, Eerlijk & Heerlijk. Het gaat om de Beef Burger van het merk The Frozen Butcher, gemaakt van 100 procent Braziliaans rundvlees afkomstig van Rainforest Alliance-gecertificeerde boerderijen. Ze zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij Sligro.

Anuga

The Frozen Butcher presenteerde in oktober van dit jaar de nieuwe Beef Burger op de Anuga-beurs in Keulen. Slagerij Kaldenberg, verspartner van Sligro, vulde het bestaande assortiment van The Frozen Butcher aan met dit nieuwe product. Joop Kaldenberg: “Wij geloven in lekker, goed en eerlijk voedsel dat met respect voor natuur, dieren en mensen wordt gemaakt. Met Eerlijk & Heerlijk zorgen wij voor een transparant aanbod van verantwoorde producten met als doel om onze klant te helpen bij het maken van een eigen bewuste keuze. De Rainforest Alliance gecertificeerde Beef Burger van The Frozen Butcher vormt een mooie toevoeging op dit assortiment.”

Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen voldoen aan de uitgebreide standaarden voor milieubehoud, maatschappelijk welzijn en economische leefbaarheid. Het groene kikkerlogo op de verpakking betekent dat de veehouderijen bij de verzorging van hun vee voldoen aan hoge standaarden voor een beter dierenwelzijn, ontbossing voorkomen en de uitstoot van schadelijke gassen voor het klimaat zoveel mogelijk beperken.

The Frozen Butcher binnen Sligro

The Frozen Butcher staat voor kwaliteitsburgers, gemaakt van 100 procent kwaliteitsvlees met een garantie van het ras en origine van het vlees. De burgers worden direct na productie ingevroren met behulp van een speciale invriestechniek. Hierdoor wordt de echte slagerskwaliteit gegarandeerd en zijn kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen geheel overbodig. In de filialen van Sligro is de gehele productrange van The Frozen Butcher verkrijgbaar. Naast de nieuwe Beef Burger bestaat het assortiment uit een Angus Burger, Wagyu Burger, Organic Burger, Iberico Burger, Lamb Burger en een US Beef Burger.

Altijd op de hoogte blijven?