Brandt & Levie wil eigen worstatelier

15 oktober 2014

Jiri, Geert en Samuel, de worstmakers van Brandt & Levie, verhuizen dit najaar naar de Amsterdamse Houthavens. Ze willen daar een eigen worstatelier realiseren en vragen daarbij hun fans om hulp.

Je kan de mannen steunen door één van hun pakketten met producten uit de nieuwe slagerij te bestellen, een exclusieve workshop en diner, of de eerste Brandt & Levie Amsterham. "Voor de liefhebber hebben we een klapper: samen met ons een heel varken van neus tot staart verwaarden", laat het drietal weten op hun site.

Lekkerste worst

Vier jaar geleden maakten Jiri, Geert en Samuel een reis door Italië, waar ze het ambacht van worstmaken leerden van de Italiaanse grootmeesters. Eenmaal terug in Nederland besloten ze om onze eigen worstmakerij te beginnen. "We huurden een slagerij in Baambrugge en begonnen Brandt & Levie. We willen de lekkerste worst van Nederland maken op een manier die goed is voor iedereen in de keten. Daarom maken wij onze worst van goedgehouden Nederlandse varkens en verwerken we het product van neus tot staart." Brandt & Levie werkt samen met vier varkensboeren. Alle varkens kunnen naar buiten. De voeding is zoveel mogelijk afkomstig van eigen productie of uit de regio. De vakfanaten werken met hele varkens en streven ernaar deze te verwerken van kop tot staart.

Open in 2015

Alleen als er in de komende tien weken genoeg pakketten en workshops worden verkocht, kan Brandt & Levie begin 2015 het Worstatelier openen. "Je investeert in het Brandt & Levie Worstatelier en krijgt er tegelijkertijd tegen een scherpe prijs een uniek worstpakket of een exclusieve workshop + diner voor terug. Daarnaast willen wij met alle investeerders proosten op het atelier tijdens de opening van de nieuwe slagerij."

Altijd op de hoogte blijven?