Dag van de Slager op 16 april 2015

4 december 2014

Volgend jaar vindt de derde editie van de Dag van de Slager plaats. Het evenement wordt gehouden op 16 april. Tijdens de Dag van de Slager tonen alle deelnemende slagers weer hun slagersambacht in volle glorie. Het thema van de dag is en blijft ‘de Kunst van de Slager’. Het atelier van de slager is geopend voor jong en oud die de kunst van de slager willen zien, beleven en proeven.

Kunst

Het thema van de dag is de ‘Kunst van de Slager’. Want wat de slager creëert, is kunst! Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of smakelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2015 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Deelnemende slagers dragen bij aan het doel van de Dag van de Slager om het slagersambacht anno nu te laten zien oftewel de creatieve, innovatieve en ondernemende kant van de  slagersbranche. Een doel van deze kennismaking is jongeren te inspireren en the enthousiasmeren om te kiezen voor de opleiding en het slagersvak om zo de instroom ook voor de toekomst te waarborgen.

Deelnemende slagers

Deelnemende slagers ontwikkelen voor de Dag van de Slager een eigen programma. Denk hierbij aan open huis om een kijkje achter de schermen te nemen, diverse demonstraties zoals van het uitbenen van een half varken of runderstomp tot het maken van verse worst en vleeswaren. Ook bezoeken diverse slagers met hun klanten de veehouder waarvan ze de dieren betrekken. Uiteraard kan er ook geproefd worden van de slagerslekkernijen. Speciaal voor de consumenten wordt een winactie ontwikkeld.

Meer informatie op www.dagvandeslager.nl. Volg de Dag van de Slager ook op Twitter en Facebook.

Altijd op de hoogte blijven?