KoopeenKoe.nl streeft naar duurzame vleesconsumptie

15 januari 2014

Eet goed en traceerbaar vlees. Dat is de boodschap van KoopeenKoe.nl, een website waar consumenten samen verschillende delen van de koe kunnen inkopen.

Volgens oprichter Yvo van Rijen is de website hét initiatief om goed, duurzaam rundvlees van de boer direct op je bord te krijgen. Op de site is een schematische afbeelding van een koe te zien. Pas als alle delen van de koe zijn verkocht, wordt het dier geslacht. "Alles wordt gebruikt", geeft Van Rijen te kennen. "Van kop tot staart. We maken er bijvoorbeeld stoofvlees, gehakt, hamburgers of biefstuk van."

Twee weken rijpen

Nadat de consument vlees heeft besteld, wordt het vlees eerst twee weken gerijpt in speciale rijpkamers. Dit zorgt voor een optimale smaak en een langere houdbaarheid van het vlees in de vriezer.

Op Koopeenkoe.nl is een video te zien van de koeien en hun leven op de boerderij.

In de februari-editie van Vlees+ een interview met Yvo van Rijen van KoopeenKoe.nl.

Altijd op de hoogte blijven?