Nederland opnieuw Europees kampioen IYBC

15 september 2014

Joey Baan en Nathan Burggraaf zijn als team Europees kampioen geworden in de International Young Butchers’ Competition (IYBC). Na 2 spannende wedstrijddagen in het Zwitserse Micarna won het Nederlandse team voor het vierde achtereenvolgende jaar de wedstrijd voor slagers onder de 25 jaar.

Het Nederlandse team bestond uit Joey Baan (links op de foto) en Nathan Burggraaf (rechts). Behalve de eerste plek als team behaalde Nathan de eerste prijs in het individuele klassement. Joey heeft knap de derde plaats behaald.

Nathan Burggraaf is werkzaam bij Keurslager Burggraaf in Culemborg, Joey bij Chateaubriand in Heemstede. Reservekandidaat Kristian Grooten werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Als reservekandidaat is Kristian verzekerd van een plek in het Nederlands team dat in 2015 wederom de Europese titel verdedigt.

Nathan volgt de opleiding slager-worstmaker, niveau 3, en Joey voor winkelslager niveau 3 bij SVO vakopleiding food. Kristian volgt de opleiding leerling-slager, productie-medewerker, niveau 2.

‘All eer’

“Het is heel bijzonder dat Nederland voor de vierde keer de Europese titel weet te behalen”, reageerde KNS-voorzitter Ad Bergwerff enthousiast. “En dat met elk jaar een nieuw team. Dit zegt veel over de kwaliteit van Joey en Nathan maar zeker ook van hun leerbedrijven, SVO docenten en trainers uit de branche die het team hebben begeleid en getraind. Alle eer is aan jullie voor de wijze waarop gestreden is voor het behalen van de eerste plaats.”

Het Nederlandse team kreeg uit handen van voorzitter Jean-Marie Oswald van de International Butchers’ Confederation (IBC) de trofee. “Ik ben enorm trots op de geleverde prestaties waaruit het vakmanschap van deze jonge slagers blijkt. Bijzonder dat een land voor de vierde keer op rij met elk jaar een ander team de Europees titel verovert”, zei Oswald.

De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Aan deze wedstrijd deden landenteams mee uit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Nederland. De wedstrijd bestond uit 6 wedstrijdonderdelen. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De KNS is namens Nederland lid van deze organisatie.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?