Ron de Kwant koploper bij Lekkerste Bal

10 september 2014

De finalisten voor de Lekkerste Bal Gehakt en Lekkerste Gehaktvariant zijn bekend. Slager Ron de Kwant uit Hank is met zijn gehaktbal de voorlopige koploper in de vakwedstrijd voor Lekkerste Bal Gehakt.

Er was dit jaar een record aantal inzendingen van de Lekkerste Gehaktvariaties aangeleverd bij de KNS. Bij de keuring werden 54 gehaktballen en 24 gehaktvarianten gepresenteerd aan de jury. Uiteindelijk hebben 10 ambachtelijke slagers zich gekwalificeerd voor Lekkerste Bal en doen 6 slagers mee aan de finale van de Lekkerste Gehaktvariant.

Tussen de finalisten zit een aantal bekende namen, slagers die de Lekkerste Bal Gehakt eerder wonnen, maar ook een aantal nieuwkomers. Keurslager Ron de Kwant viel nog niet eerder in de prijzen.

Bij de ballen wordt onder meer gelet op vorm/afwerking, geur, smaak en kleur en bij de gehaktvarianten bovendien op smaak in combinatie met originaliteit en creativiteit.

Fleur de Mer

Finalisten voor de aparte categorie gehaktvarianten zijn onder meer een scharrelgehaktkroket, Heksenketel, Butcher Meat High Tea en Fleur de Mer (gehakthapje in bladerdeeg met lamsoor en zeekraal).

De jury bestaat uit juryvoorzitter chef-kok Jeremy Vermolen (bekend van onder meer tv-programma Robs Grote Tuinverbouwing), SVO-docent Ruud van Gils en slager Theo Beerens, de winnaar van vorig jaar. De producten worden opnieuw gekeurd bij de finalekeuring op 18 september. Onderdeel hiervan is ook een mysteryaankoop, om te zien of het consumentenproduct overeen komt met de wedstrijdinzending.

De prijsuitreiking vindt plaats op maandagavond 29 september in De Glazen Ruimte in Maarssen. Juryvoorzitter Jeremy Vermolen reikt de prijzen uit.

Altijd op de hoogte blijven?