Sfeerimpressie Food Inspiration Days

23 oktober 2014

Tijdens de Food Inspiration Days, afgelopen maandag en dinsdag in het Evoluon in Eindhoven, draaide het om ‘Re-inventing traditions’. We willen weer terug naar het ambacht, weer met onze handen werken, opende Hans Steenbergen het inspirerende foodevent, terwijl hij zich liet scheren door de 27-jarige barbier Bob, die bewust voor het vakmanschap heeft gekozen.

Tikkie anders

“Mensen voelen zich niet meer connected”, stelt Steenbergen. “Niet verbonden met elkaar, met de aarde en met food. En daar gaan we wat aan doen. Daar wordt al iets aan gedaan. Je ziet jonge mensen zoals Bob weer voor het traditionele ambacht kiezen. Ze doen het niet als opa en oma, maar net een tikkie anders. Re-inventing traditions, noemen we dat.”

Inspiratie

Een verslag van de inspirerende presentaties van onder andere Nel Schellekens (patron cuisinier bij De Gulle Waard), beenhouwer Hendrik Dierendonck, architect Thomas Rau en chef Christian Weij in de volgende editie van Vlees+.

Hier alvast enkele foto’s.

Altijd op de hoogte blijven?