Slager zet kraam in Markthal te koop

17 december 2014

Slagerij J&S in de Markthal in Rotterdam heeft zijn kraam te koop gezet. Eigenaar Joey Kemp wil van zijn versunit af, omdat hij er op lange termijn geen brood meer in ziet, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

De slager had zijn kraam op Marktplaats te koop gezet. Er was al 165.000 euro voor zijn stand geboden. Eigenaar Joey Kemp constateert dat het de laatste tijd al een stuk minder druk is in de Markthal.

Markthal-directeur Maarten van Lier heeft Kemp gemaand de koopaanbieding van de veilingsite halen, omdat in de overeenkomst staat dat een ondernemer eerst in overleg moet gaan met de verhuurder, en dan pas mag verkopen.

Ook gestopt

Kemp is niet de enige ondernemer die vertrekt. De Coöperatie Buutegeweun, die streekproducten van 30 tuinders, boeren, bakkers en vissers uit Goeree-Overflakkee verkocht, is ook gestopt. De organisatie stelt dat de omzet te laag was. Al eerder was bekend dat de vegetarische winkel Arq - die met een tijdelijk contract in de Markthal zat - per 1 januari verdwijnt.

Nieuwkomers

Nieuwkomers zijn er ook, zoals een kraam met internationale kaassoorten, worstenverkoper Monsieur Saucisson en het restaurant Fellini Rotterdam.

Altijd op de hoogte blijven?