'Speklap dit jaar topper op bbq'

14 augustus 2014

Zodra de eerste minuscule zonnestralen door het wolkendek komen ontsteken we in Nederland de barbecue. Inmiddels zijn we midden in het barbecueseizoen beland. Beslist.nl onderzocht welke barbecue op dit moment 'hot' is bij de consument en welke stukken vlees populair zijn voor op de barbecue.

Op hete kolen

De barbecue op kolen wordt alom geroemd om zijn authentieke smaak en de geweldige barbecue-ervaring. Toch geeft de consument steeds vaker de voorkeur aan een barbecue op gas. Het comfort om binnen enkele minuten het vlees te kunnen garen, wordt daarbij als zeer belangrijk gezien. De elektrische barbecue legt het af tegen de kolen- en gasvarianten. Dit voornamelijk vanwege de smaak (of het gebrek daar aan). De elektrische barbecue is vooral geschikt voor degene die één of twee keer per jaar wil barbecueën.

Speklap

De speklap is dit jaar de topper op de barbecue. Op een goede tweede plaats zijn de worstjes geëindigd en de uitvinding van onze oosterburen uit Hamburg eindigt op de derde plaats. Ondanks dat de consument zeer weg is van de authentieke barbecuesmaak, mag een sausje niet ontbreken bij deze vleesgerechten, aldus de onderzoekers. De favoriete saus bij het barbecueën is de knoflooksaus. Op nummer twee staat de whisky-cocktailsaus en op nummer 3 is de shaslieksaus geëindigd.

Driepoot

De duurste barbecue op Beslist.nl is dit jaar de Weber Summit S-670. Deze volledige buitenkeuken gaat momenteel voor 6.999 euro over de toonbank. Andere opvallende barbecues zijn de driepoot barbecue en de balkonbarbecue. De driepoot barbecue brengt ons terug in de tijd en de balkonbarbecue maakt het gemakkelijk om ook op driehoog achter te barbecueën.

Voor meer informatie, bekijk de inforgraphic die Beslist.nl ontwikkelde.

Altijd op de hoogte blijven?