SVO vakopleiding food 7e in Keuzegids MBO

13 december 2014

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft de  jaarlijkse Keuzegids MBO-studies uitgebracht. Deze gids bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. SVO vakopleiding food staat dit jaar op de zevende plek van de ranglijst van bijna zeventig erkende mbo-opleiders.

In de categorie ‘Vakscholen’ neemt SVO de vierde plek in van de veertien vakscholen. De beoordeelde opleidingen van SVO krijgen allemaal het kwaliteitszegel Topopleiding 2015.

Horeca

Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied horeca eindigt SVO als tweede op een lijst van 38 aanbieders van horeca-opleidingen. In deze ranglijst is SVO de beste en grootste opleider op het gebied van BBL-opleidingen voor de horeca. Studenten beoordelen in dit vakgebied SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de docenten, lessen, begeleiding, organisatie van de school en de eerlijke toetsing. Op een schaal van 100 geven studenten SVO in dit vakgebied een score van 83. SVO biedt verschillende fastservice mbo-opleidingen aan en heeft daarnaast een aanbod van koksopleidingen.

Voeding

In het vakgebied Voeding is SVO eveneens de grootste BBL-opleider en neemt de vierde plaats in op de ranglijst van dertien opleiders. Met name de organisatie van de school wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die door studenten genoemd worden zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald. De baankansen tot 2018 voor de sector Voeding, natuur en milieu waar het vakgebied Voeding onder valt, zijn goed te noemen.

Altijd op de hoogte blijven?