500 chefs vormen jury Restaurant Awards

21 januari 2015

De 500 beste chefs van Nederland beoordelen elkaar in de eerste editie van de Restaurant Awards 2015. Inter Scaldes, De Librije, De Kromme Watergang, De Leest en FG maken kans op de eerste Restaurant Award voor Beste restaurant van Nederland. Dat meldt Misset Horeca. Boreas, Ron Gastrobar, De Leest, CEO Baas van het Vlees en De Librije maken kans op de titel Beste vleesrestaurant van Nederland. Bij de verkiezing zijn de uitblinkers in vis volgens collega's: Zeezout, De Kromme Watergang, Vis aan de Schelde, Pure C en Inter Scaldes.

Persoonlijk oordeel

De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van drie restaurantgidsen: Michelin, GaultMillau en Lekker. 'Het is vergelijkbaar met de Gouden Voetbal. De sector beoordeelt zichzelf. “Wij vragen nadrukkelijk om het persoonlijke oordeel van de chefs,' aldus initiatiefnemer Arthur Bassant eerder tegen MissetHoreca.nl.In totaal is 500 chefs gevraagd naar hun oordeel in elf categorieën, onder andere Beste Biologische restaurant, Beste Nieuwkomer, Beste Aziatische en Beste Italiaanse restaurant.

Hoeveel chefs daadwerkelijk hun stem hebben  uitgebracht, is niet bekend gemaakt. Maandag 26 januari worden de namen van de winnaars onthuld.

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?