Amsterdam laat op 24 plekken foodtrucks toe

1 juli 2015

Amsterdam staat sinds afgelopen maandag op 24 plekken in de stad foodtrucks op straat toe. Dat bericht FoodHolland op basis van berichtgeving van Retailnews. Vijftig ondernemers krijgen tijdens de pilot ‘Lekker eten op straat’ de kans hun voedsel te verkopen. De foodtrucks mogen niet alleen patat en hotdogs verkopen en ze moeten elke dag rouleren. Voor de pilot, die twee jaar duurt, zijn in de stadsdelen Nieuw-West, Oost, West, Zuid en Zuidoost voedselstaanplaatsen aangewezen.

Wachtlijsten

Foodtrucks zijn lange tijd verhinderd door regels en een lastig vergunningssysteem, waardoor streetfood nauwelijks meer in Nederland bestaat. De ventplaatsen die er waren hadden lange wachtlijsten en worden bijna alleen aan hotdog-, ijs- en haringkarren toegewezen. Restaurants in trucks, koffiebarretjes op bakfietsen en keuken in oude busjes worden echter steeds populairder.

Groen licht

Amsterdam kreeg in totaal 150 aanvragen voor een vergunning. De foodtrucks die de straat op mogen, kregen groen licht na een beoordeling op basis van voedselkwaliteit, duurzaamheid, innovatief gehalte en duurzaamheid van het concept.

In de juni-editie van Vlees+ staat streetfood centraal en vertelt slager Arno Wapenaar over zijn foodtruck.

Altijd op de hoogte blijven?