Bosatlas van het Voedsel cadeau op scholen

24 september 2015

Alle scholen voor het voortgezet onderwijs en instellingen voor groen onderwijs in Nederland ontvangen deze week een bijzonder cadeau: een pakket met exemplaren van De Bosatlas van het voedsel. Ook is er een speciaal lespakket bij deze atlas ontwikkeld. Dankzij steun van een aantal bedrijven en overheidsinstellingen komt hiermee nieuw en bijzonder lesmateriaal beschikbaar over een onderwerp dat een belangrijke rol speelt binnen het onderwijs.

Voedselvoorziening inzichtelijk

De Bosatlas van het voedsel maakt aan de hand van veelzijdige thema’s inzichtelijk hoe de voedselvoorziening van Nederland in elkaar steekt en welke rol Nederland speelt in de mondiale voedselvoorziening. Gebruikmakend van gegevens uit onomstreden bronnen brengt de atlas in kaart wat er allemaal gebeurt voordat voedsel op ons bord belandt, van grond tot mond. Er is in de atlas volop aandacht voor de dynamiek van de voedselproductie en er wordt in beeld gebracht hoe de huidige consument tegenover voeding staat. Ook staat de atlas stil bij de grote verschillen in voedselbeschikbaarheid en de gevolgen daarvan voor huidige en toekomstige generaties.

Belangrijk thema

Met dank aan dertien bedrijven en overheidsinstellingen krijgen alle scholen voor voortgezet onderwijs en instellingen voor groen onderwijs in Nederland nu de beschikking over een set exemplaren, bestemd voor gebruik in de aardrijkskundeles. Voedsel is een belangrijk thema in het aardrijkskunde- en groen onderwijs en de atlas is daarmee een waardevolle informatiebron voor docenten en leerlingen. Bij de atlas is een lessenreeks op maat ontwikkeld, die leerlingen in het voortgezet onderwijs wegwijs maakt in de atlas en in de wereld van voedsel.

Altijd op de hoogte blijven?