De Burger Club geopend in Rotterdam

16 februari 2015

Hamburgers van een mooie kwaliteit rundvlees zijn de trend. De Burger Club biedt iedere burger op de kaart aan in drie soorten topvlees: MRIJ-rundvlees, Wagyu-rundvlees (uit de USA) en Iberico-varkensvlees. Drie vleessoorten van hoge kwaliteit, met ieder een eigen smaaksensatie en mondgevoel. Het restaurant is gevestigd aan de levendige Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Wie bij de Burger Club komt eten, kiest eerst van het menu een burger en bepaalt vervolgens de vleessoort. Voor wie niet kan kiezen zijn er de sliders, een plankje met drie mini-burgers met de verschillende soorten vlees. Ook voor kinderen staan speciale burgers op de kaart.

Vlees in de hoofdrol

Duidelijk is dat bij de Burger Club het vlees de hoofdrol speelt. De 180 gram wegende medium rare gebakken burgers zijn van 100 procent vlees gemaakt en alleen gekruid met zout en peper, omdat dergelijke kwaliteit geen opsmuk nodig heeft. Er wordt gewerkt aan hamburgers waarvan het garnituur zoveel smaak levert, dat saus niet nodig is. Op de andere burgers zit de speciale huisgemaakte Burger Club-saus, maar er kan ook gekozen worden voor een andere variant, zoals aioli, wasabi mayonaise of barbecuesaus. Die zijn natuurlijk ook lekker bij de friet. Ook is er een reeks van ingrediënten beschikbaar om de burger helemaal aan te passen naar eigen smaak.

Mediterrane invloeden

De eigenaar van De Burger Club komt uit Spanje en op de kaart zijn dan Spaanse invloeden te bespeuren. Zo is er een burger met chorizo en jalapeňo-pepertjes en één met Iberico-ham en aioli. De knapperige patatjes zijn gebakken in olijfolie, wat duidelijk terugkomt in de smaak. Maar er staat ook The Dutch Weed Burger op de kaart, een vegetarisch exemplaar met als ingrediënt zeewier. En een burger met gegrilde Boerderij-kip en mango chutney. Frisse salades maken de kaart compleet, zoals een salade met kikkererwten en tonijn of de Burger Club salade met boerderijkip, bacon en Parmezaanse kaas. De gerechten van de kaart kunnen ook afgehaald worden.

G&T

Naast bijzondere hamburgers serveert de Burger Club ook gin en tonics die niet alledaags zijn. Gasten kunnen kiezen uit vier soorten tonic en acht soorten gin, waaronder Bobby’s, Hendricks en de Duitse gin Monkey 47. Ook staan er fijne wijnen op de kaart uit Spanje, Argentinië, Frankrijk en Chili die goed combineren met een burger.

Altijd op de hoogte blijven?