De Worst Story vertelt verhaal Brandt & Levie

19 november 2015

Het boek De Worst Story van Samuel Levie bij Nijgh & Van Ditmar is deze week verschenen. Het vertelt het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel, Geert en Jiri), zoals die is ontstaan in het Amsterdamse horecaleven.

Hechte vriendschap

Na de nodige ervaring te hebben opgedaan in verschillende Amsterdamse toprestaurants besluiten ze zich toe te leggen op het maken van worst. De passie voor lekker en duurzaam eten, hun politieke engagement en de hechte vriendschap blijken de ideale ingrediënten voor het zeer succesvolle merk Brandt & Levie.

80 recepten

Naast verhalen over de ontstaansgeschiedenis bevat De Worst Story meer dan 80 unieke recepten om zelf worst te maken en te koken met worst.

Samuel Levie bakte op zijn zesde zijn eerste taart en mocht vervolgens op kookles. Het was altijd zijn droom om chef te worden, maar toch voltooide hij met de nodige moeite ook een studie politicologie. Hij combineerde zijn interesse in ons voedselsysteem met ondernemerschap. Samuel stond aan de wieg van de Youth Food Movement en zette vanuit de filosofie dat voedsel ‘good clean and fair' moet zijn Brandt & Levie op. Zijn liefde voor het varken, politiek engagement, passie voor lekker eten en de vriendschap met Jiri Brandt en Geert van Wersch bleken de ideale ingrediënten voor de Brandt & Levie worst.

Altijd op de hoogte blijven?