Jan Zandbergen opent vrieshuis

3 april 2015

Vleesimporteur en -exporteur Jan Zandbergen B.V. heeft ruim een jaar na de start van de bouw het nieuwe vrieshuis in Veenendaal in gebruik genomen. De eerste pallets met vlees zijn inmiddels door het automatisch kranensysteem opgeslagen.

Het 15 meter hoge pand biedt ruimte voor meer dan 14.000 palletplaatsen, goed voor zo’n 12.500 ton opslagcapaciteit.

In het nieuwe vrieshuis is alles geautomatiseerd, stelt het bedrijf. "Vanzelfsprekend wordt de temperatuur in de cellen door een computersysteem continu in de gaten gehouden. Ook is er monitoringssysteem op het energieverbruik ingebouwd, maar bovenal wordt er gebruik gemaakt van een automatisch kranensysteem."

Kranensysteem

Vorige week heeft leverancier Westfalia het automatische kranensysteem overgedragen. Dankzij dit systeem hoeven er in principe geen medewerkers in deze ruimte van -22 graden Celsius aanwezig te zijn. Het kranensysteem heeft de capaciteit om 111 pallets per uur in de opslagruimte te plaatsen en tegelijkertijd 137 pallets per uur klaar te zetten voor verlading. "Dit draagt bij aan de flexibiliteit van de organisatie om een groot deel van de bestellingen binnen 24 uur door heel West Europa af te leveren, al dan niet met eigen vrachtwagens."

Jan Zandbergen B.V. heeft in Veenendaal alle activiteiten, zoals douanefaciliteiten, distributie, opslag, verwerking, kwaliteitsbeheer en verkoop,  onder één dak. Dat is praktischer voor het overzicht en de bedrijfsprocessen. Door de uitbreiding met het extra vrieshuis zit nu ook de complete voorraad op één locatie. Er is zelfs ruimte voor opslag van derden.

Naast een nieuw vrieshuis zijn er ook enkele laad- en losdocks bijgekomen en is de expeditie- en kantoorruimte uitgebreid.

Altijd op de hoogte blijven?