Kleine markten beïnvloeden export Engels rundvlees

3 maart 2015

De stijgende vraag vanuit kleinere markten heeft het afgelopen jaar bijgedragen aan de exportgroei van Engels rundvlees. De Engelse veeteeltorganisatie Eblex maakte onlangs bekend dat het exportvolume in 2014 met 6 procent is toegenomen.

Meer vlees naar Griekenland

In het jaarrapport staat beschreven dat er vorig jaar 112.055 ton rundvlees is geëxporteerd vanuit Groot-Brittannië. In het jaar daarvoor was dit 105.311 ton. De exporttoename naar kleinere Europese markten is één van de belangrijkste factoren voor deze stijging. Zo werd de export naar Griekenland het afgelopen jaar verviervoudigd en werd er 23 procent meer rundvlees naar Denemarken geëxporteerd. Naar Zweden werd maar liefst 66 procent meer geëxporteerd dan het jaar daarvoor en de exportstijging naar Portugal was ook fors: 43 procent meer ten opzichte van 2013.

Positieve ontwikkeling

Jean-Pierre Garnier, export manager van Eblex over de exporttoename: “De exportcijfers tonen aan dat de vraag naar rundvlees nog steeds toeneemt. We concurreren in een wereldwijde markt waar risicospreiding een steeds grotere rol speelt. Daarom is het zo belangrijk om ook te focussen op kleinere markten. Hoewel het exportvolume natuurlijk nog niet zo groot is als het volume naar onze meer gevestigde markten, toont deze exportstijging aan dat we opnieuw stappen in de juiste richting hebben gezet. We zoeken nog altijd naar nieuwe mogelijkheden om het karkas zo maximaal mogelijk te benutten, om zo onze export verder te ontwikkelen in 2015.”

Altijd op de hoogte blijven?