Open dag SVO op nieuwe locatie Houten

16 februari 2015

SVO vakopleiding food, mbo-opleider voor de foodbranche, opent in september haar nieuwe opleidingslocatie aan de Sleepboot in Houten. De nieuwe locatie beschikt over alle moderne faciliteiten die nodig zijn om mbo-studenten op te leiden tot vakspecialisten in food.

SVO heeft verschillende opleidingslocaties in heel Nederland en een servicekantoor in Houten. “Wij geloven dat mensen het verschil maken”, vertelt Karel de Leest, voorzitter College van Bestuur van SVO. “Goed opgeleide medewerkers bepalen het rendement van een bedrijf. Wij leiden daarom echte vakspecialisten op, die dat verschil ook kunnen maken. In september zetten we hierin weer een grote stap, met de opening van onze nieuwe locatie in Houten. Het huidige servicekantoor in Houten verhuist ook naar deze nieuwe opleidingslocatie. Zo kunnen de mensen die het onderwijs ontwikkelen nauwer samenwerken met de docenten voor de klas en maken studenten gebruik van de meest moderne faciliteiten.”

Van alle faciliteiten voorzien

De nieuwe locatie van SVO beschikt over vier (gekoelde) praktijklokalen, zes theorielokalen en moderne studie- en ontmoetingsplekken. Voor studenten aan de koksopleidingen is er een compleet uitgeruste keuken. Studenten die worden opgeleid voor de detailhandel trainen hun vaardigheden in een winkelopstelling. Mede dankzij de praktijkgerichte voorzieningen sluiten de theorie van de lesdagen en de werkpraktijk naadloos bij elkaar aan. Studenten leren in kleine groepen van maximaal vijftien mensen en worden opgeleid door docenten die zelf jarenlange praktijkervaring in het vak hebben.

Open dag op dinsdag 3 maart

Hoewel de locatie pas in september haar deuren opent, kunnen belangstellenden tijdens de open dag op dinsdag 3 maart alvast kennismaken met het nieuwe gebouw. Bezoekers krijgen een rondleiding en kunnen zelf proeven, ruiken, voelen en beleven wat een opleiding in de foodbranche inhoudt. Bezoekers zijn welkom tussen 15.00 en 22.00 uur, bij SVO vakopleiding food aan de Sleepboot 2 in Houten.

Altijd op de hoogte blijven?