'Rock-slager' opent brasserie in Brussel

14 januari 2015

De Ierse rock-slager Jack O'Shea is sinds kort een slagerij rijker, aan de Brusselse Sint-Katelijnekerk. Even verderop opent hij binnenkort 'Chop House', de brasserie waar hij zijn vlees door een chef zal laten bereiden. Dat bericht de website Knack.be.

Tweede zaak

Rock-slager Jack O'Shea opende in 1998 een slagerij in Brussel, in de Europese wijk. In zijn winkel op Primrose Hill in Londen zijn beroemdheden Daniel Craig, Robert Plant en Jamie Oliver klant. In Brussel opende hij onlangs een tweede zaak aan Sint-Katelijne, en enkele huizen verderop wordt getimmerd aan het Chop House, de brasserie waar hij zijn vlees door een goede chef zal laten klaarmaken.

Kwalitatief eten

"Ik begon als jongeman te werken in de slagerij van mijn vader, maar het probleem is dat Ieren geen geld uitgeven aan kwalitatief eten. Ze hebben fantastische producten, maar ze koken niet", aldus O'Shae. Zo kwam hij in Brusel terecht. "Ik heb alles van mijn vader geleerd. Slagers van tegenwoordig hebben vaak geen dier gedood. Zij hebben, net als de meeste chefs, het contact met het ruwe materiaal verloren."

Meer lezen? Bekijk het hele artikel en de foto's op Knack.be.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?