Sliepenbeek nieuwe CFO van Vion

25 februari 2015

Joost Sliepenbeek van de Van Gansewinkel Groep wordt per 1 mei benoemd tot CFO van Vion Food. Hij volgt Jacques Straathof op, die zich gaat toeleggen op een aantal strategische business improvement projecten.

Sliepenbeek (51) begon zijn loopbaan bij De Vleeschmeesters, dat later door Vion Food is overgenomen, meldt het vleesconcern. Ook heeft hij geruime tijd gewerkt bij Grootverbruik (het latere Deli XL) van Ahold. Verder heeft hij diverse leidinggevende functies gehad binnen Ahold en was hij CFO bij onder andere Albert Heijn, Ahold, Hema en C1000.

Waardevolle ervaring

Met Sliepenbeek wordt volgens interim-CEO Tom Heidman behalve financiële ervaring ook waardevolle ervaring in de retail- en voedingssector ingebracht. Heidman heeft bij diverse bedrijven met Sliepenbeek samengewerkt.

De komst van Sliepenbeek als nieuwe CFO is volgens Vion Food een volgende stap in de vorming van een nieuwe leiding van het concern. Gedurende 2014 heeft de Raad van Commissarissen al 5 nieuwe commissarissen verwelkomd.

Herkemij en Tewarie

Zo vertrok in januari 2015 CEO Michiel Herkemij na krap een jaar, terwijl in februari 2014 CFO Kenaad Tewarie na amper 5 maanden werd ontslagen. Tewarie vocht zijn ontslag aan , waarna Vion hem in september een schadevergoeding betaalde van 675.000 euro.

Onder leiding van Heidman wordt nu verder gewerkt aan de nieuwe basis, ‘zodat een nieuw te benoemen CEO zich straks volledig kan richten op het succesvol aansturen van Vion Food en het bestendigen van haar positie als marktleider’.

Vion Food wil rond de zomer een nieuwe CEO benoemen.

Altijd op de hoogte blijven?