Versdetaillisten verzamelen zich op VIP event

26 maart 2015

Maandag en dinsdag vond de eerste editie van het VIP event plaats in Leusden. Bijna 1.200 versondernemers uit het hele land kwamen naar het evenement. Herman den Blijker was te gast, er werden noviteiten voor het voorjaar gepresenteerd en spreker Guido Thys schudde het publiek wakker over outside-the-box denken.

Masterclasses

Aan Herman den Blijker was gevraagd om een vertaalslag te maken van de mooie, ambachtelijke producten van de versondernemers naar het bordje van de consument. Dat deed hij op z’n Hermans; koken én praten. Zo voeg je een portie beleving toe aan het assortiment. Ook Guido Thys had zich goed verdiept in de alledaagse praktijk van de ondernemers. Samen met het publiek verkende hij de vele (on)mogelijkheden. Anders denken bleek een handig hulpmiddel.

Verleiding en verrassing

Tussen de masterclasses door brachten de gasten een bezoek aan de 'inspiratiezone'. Alle deelnemers zijn erin geslaagd om hun (nieuwe) producten en concepten op een verrassende manier te presenteren. Uniek aan de opzet was dat er ruimte was voor zowel de grote partijen als ook een aantal nichespelers. Bovendien waren alle versgroepen vertegenwoordigd.

Non-stop barbecue

Gedurende de dag waren de barbecuemasters – achter een houtskool- of keramische barbecue – op het terras bezig met de voorbereidingen voor het diner. Van zalm en grote stukken rundvlees tot groenten en brood; alle ingrediënten voor het walking dinner zijn op de barbecue klaargemaakt. Al barbecueënde leerden de masters alle genodigden de fijne kneepjes van het barbecuevak. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen.

Vervolg VIP event

Uit de vele enthousiaste reacties blijkt dat Versplatform – de organisator van het VIP event – erin geslaagd is om een inspirerend evenement neer te zetten. Een ander pluspunt was het uitwisselen van ervaringen met andere verscollega’s. Op www.versinspiratieplatform.nl/sfeerimpressie treft u een uitgebreide sfeerimpressie aan. De eerste editie van het VIP event krijgt zeker een vervolg, aldus de organisatie.

  • Foto's: Versplatform Nederland

Altijd op de hoogte blijven?