Vlees 2015 geslaagd verlopen

24 september 2015

Drie dagen vol inspiratie, kennisdeling en innovatie; het bestuur van de Stichting Slavakto kijkt terug op geslaagde dagen. Ruim 6.000 slagers, bedrijven en geïnteresseerden hebben de beurs bezocht. Er zijn tientallen prijzen uitgereikt en de exposanten hebben de bezoekers veel nieuws laten zien en proeven.

De winnaars

Vlees 2015 stond volop in het teken van de prijsuitreikingen. Dennis van Dun uit Waalwijk werd verkozen tot Algemeen Nationaal Kampioen. Keurslager Van Hest uit Goirle won de verkiezing Lekkerste Gehaktbal. Slagerij Beerens uit Eindhoven kreeg de prijs voor de Lekkerste Gehaktvariant. Gerrit Jan van de Weg uit Oosterwolde werd internationaal juniorenkampioen.

Een overzicht van de rubriekskampioenen van de ambachtelijke vakwedstrijden en industriële productkeuringen is te vinden op www.vlees2015.nl.

Record

De jury gaf aan dat het niveau van de vakwedstrijden ongekend hoog was. Ze hebben tijdens de keuringsdagen genoten van alle mooie én lekkere producten. Het aantal inzendingen van de vakwedstrijden heeft tevens een nieuw record bereikt. In totaal zijn er 2.275 ambachtelijke producten ingezonden voor jurering.

Industrie

Bij de keuring Industriële versproducten pakte De With Vleeswaren uit Waardenburg de meeste prijzen. In drie van de zes categorieën gingen zij er met de beker vandoor.

Slavakto 2018

De volgende editie van deze vakbeurs vindt plaats in 2018. In de tussentijd kunt u terecht op de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) en de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM).

Altijd op de hoogte blijven?