Magere M&S-burger met Meatless

19 februari 2016

Marks & Spencer introduceert in Engeland een magere rundvlees hamburger met een plantaardig ingrediënt van het Nederlandse Meatless. De Skinny Beef Burger bevat nog geen 3 procent vet en 110 kcal. Dit is minder dan de helft van de calorieën van een standaard burger bij M&S.

Dat meldt Shift Invest, dat in Meatless investeert. De vetverlaging was mogelijk door een geheime ‘umami paste’. De burger bevat rijstebloem dat de aanwezige sappen die vrijkomen tijdens het bakken, goed vasthoudt. Dat zorgt voor een volle smaak.

2,4 gram vet

Elke Skinny Beef Burger van 100 gram bevat 110 kcal en 2,4 gram (minder dan 3 procent) vet, bericht de Daily Mail. Ter vergelijking: een hamburger van McDonald’s komt op 250 kcal en 13 procent vet en een gemiddelde burger in de Engelse supermarkt bevat 17 procent vet en 199 kcal. De Half Fat burgers van Sainsbury’s en van Tesco bevatten respectievelijk 167 en 168 kcal en respectievelijk 8,7 gram (12 procent) en 8,1 gram (12 procent) vet.

Gezonder alternatief

M&S wilde een hamburger met het laagste vetpercentage in de markt ontwikkelen, zonder concessies te doen aan de smaak. Dit omdat klanten wel graag humburgers eten, maar tegelijkertijd steeds meer vragen om gezondere alternatieven. Door het gebruik van Meatless bevatten de Skinny Beef Burgers niet alleen minder vet, ze hebben ook een duurzamere CO2-footprint. Wel zijn ze wat duurder dan gangbare hamburgers.

Altijd op de hoogte blijven?