Jumbo vermindert zoutgehalte verse vleesproducten

Jumbo heeft het zoutgehalte in honderden verse vleesproducten gereduceerd. Volgens de supermarkt bevat het totale verse vleesassortiment nu gemiddeld 20 procent minder zout. Dat betekent zo’n 27.000 kilo minder zout per jaar. Daarnaast zijn waar mogelijk ook allergenen als melk, soja en pinda, uit producten gehaald en is het aantal e-nummers verminderd. Jumbo wil de komende tijd deze verbeteringen doorvoeren bij nog meer producten in het verse vleesschap.

Zoutgehalte verse vleesproducten

Eind 2019 wil Jumbo de hoeveelheid zout in het totale assortiment van verse vleesproducten terugdringen tot maximaal 1,25 gram per 100 gram. Hierbij gaat Jumbo naar eigen zeggen uit van een eigen normering die verder gaat dan de binnen de branche gemaakte afspraken. Inmiddels bevat een groot deel van het assortiment vlees dat in de schappen ligt al veel minder zout. Ook zijn in deze producten kunstmatige smaakversterkers vervangen voor natuurlijke ingrediënten en zijn waar mogelijk de producten allergeenvrij gemaakt.

Verbeteren samenstelling producten

“Het steeds gezonder maken van ons assortiment is heel belangrijk voor ons”, zegt Olaf de Boer, executive director Buying & Merchandising bij Jumbo. “In ons vleesschap hebben we een mooi resultaat bereikt met het terugdringen van zout en e-nummers. We hebben het hele vleesassortiment tegen het licht gehouden en zijn nu in samenwerking met onze leveranciers alweer volgende stappen aan het zetten op basis van nieuwe doelstellingen. Zo kijken we hoe we de samenstelling van onze producten nog beter kunnen maken. Met betere ingrediënten, zo weinig mogelijk allergenen en waar het kan met minder zout en onnodige toevoegingen. Dat is best een uitdaging, want dat is voor elk product weer anders. Bij bewerkte producten met marinades en specerijen is dat bijvoorbeeld eenvoudiger dan bij andere producten. Het is een doorlopend proces waarbij we regelmatig smaaktests uitvoeren, want we streven naar een gezonder assortiment zonder concessies te doen aan de smaak.”

Dossiers

Reactie toevoegen