Recept: Dubbeltje Turks Gehakt

17 december 2015

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals een Dubbeltje Turks Gehakt.

Samenstelling

  • 1000 gram half-om-half-gehakt
  • 35 gram Koftekruiden (03114K)
  • 200 gram Bistrosaus Tomaten Salsa (08453POT)
  • 15 gram Perfecto 200 (04336K)
  • 50 gram Meesterlijke Kruidenolie Rembrandt Rood (07952DS)
  • bosje verse koriander

Bereiding

Kruid het gehakt met de Koftekruiden en vorm balletjes van circa 110 gram. Sla de balletjes tussen een vacuümzak plat als een burger. Meng de Bistrosaus met de Perfecto en beleg hier de burger mee.

Vouw de burger dubbel zodat er een half maantje ontstaat, druk de zijkanten goed aan.

Marineer het dubbeltje met de Meesterlijke Kruidenolie en garneer met koriander.

Consument

Bak het dubbeltje aan beide zijden in circa 15 minuten in de koekenpan.

Altijd op de hoogte blijven?