Artikelen
De favoriete slager van sterrenkok Ron Blaauw

De favoriete slager van sterrenkok Ron Blaauw

Als sterrenkok en restauranteigenaar werkt Ron Blaauw met diverse topslagers. Zijn favoriet is rundvleesspecialist Eric Kouwenhoven, eigenaar van Kouwenhoven Vlees in Almere. Als het gaat om de kwaliteit van zijn producten, laat Kouwenhoven niets aan het toeval over. “Ik kies al mijn koeien zelf uit.”

Slagerij Diepeveen investeert in toekomst na verwoestende brand

Slagerij Diepeveen investeert in toekomst na verwoestende brand

Bijna twee jaar geleden legde een brand het bedrijfspand van Slagerij Diepeveen in Herveld in de as. Ondanks deze enorme tegenslag twijfelden de broers Jan en Kees Diepeveen geen moment: ze wilden door. Maandenlang draaiden ze in een noodvoorziening. In november vorig jaar was de nieuwbouw af. Geen groot openingsfeest vanwege corona, maar de vreugde...

Vegetarisch vlees uit de 3D-printer

Vegetarisch vlees uit de 3D-printer

Hoe voldoen we in de toekomst aan de alsmaar groeiende vraag naar vlees? Wereldwijd stellen wetenschappers dat we op zoek moeten naar alternatieve eiwitbronnen. Tijdens de online conferentie Science and Technology for Meat Analogues deelden wetenschappers hun inzichten, met uiteenlopende manieren om vleesvervangers te verbeteren.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.

WHOA!

WHOA!

Sinds 1 januari 2021 hebben ondernemers die in zwaar weer verkeren een nieuw instrument in handen om een faillissement te voorkomen: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

Ontbinding contract na leugen over vakantie

Ontbinding contract na leugen over vakantie

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook in een uitspraak van de rechtbank Overijssel uit december 2020. In deze zaak werd een werkgever geconfronteerd met ontoelaatbaar gedrag van een werknemer, wat tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft geleid.

Markt voor kip blijft groeien

Markt voor kip blijft groeien

Wereldwijd verschuift de vleesconsumptie steeds meer naar het pluimvee, weet Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie Nepluvi. Nederlanders aten vorig jaar 18,4 kilo kip, weer een pondje meer dan in 2019. “Van de verschillende vleessoorten heeft kip de gunstigste footprint. Het is de elektrische auto onder het vlees.”

Gekweekt vlees: diervriendelijk maar (nog) niet milieuvriendelijk

Gekweekt vlees: diervriendelijk maar (nog) niet milieuvriendelijk

Kweekvlees wordt gepresenteerd als diervriendelijker én milieuvriendelijker alternatief voor slachtvlees. Maar wat dat laatste betreft, gaat die vlieger lang niet altijd op.

Mike Kraan vond zijn droombaan in de vleessector

Mike Kraan vond zijn droombaan in de vleessector

Het juiste vak kiezen was een flinke puzzel voor Mike Kraan (24). Totdat hij in de vleessector terechtkwam: hier zit hij op zijn plek. Bij online slagerij en barbecuewinkel Beef Exclusief gaat hij recht op zijn doel af.

De favoriete slager van Julius Jaspers

De favoriete slager van Julius Jaspers

Sinds zijn eerste bezoek aan Slagerij Han Janmaat is topkok Julius Jaspers er vaste klant. Hij prijst de vakkennis en het onderscheidend vermogen van de ambachtelijke slager uit Hilversum, die met zijn producten diverse vakwedstrijden won. “Hij heeft de ouderwetse wil om hard te werken.”

Vlees+ 4 | juni 2021
Vlees+ 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees verder
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. 

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea