Een kijkje in de keuken van Epos

Epos severien aan het werk

Omdat de rayonmanagers van Epos zo weinig bij u op bezoek kunnen komen, draaien ze de rollen een beetje om. Ze bieden u een kijkje achter de schermen.

Naast flyers en leaflets publiceert Epos jaarlijks een gratis inspiratieboekje vol nieuwe marinaderecepturen. Het is een kleine selectie ter inspiratie, gesorteerd per seizoen, met highlights van elke periode. “Die linken we meteen aan de kwartaalacties”, vertelt Severien Reinders-de Pruis van Epos. “Epos biedt een chique smaak en mooie kwaliteit voor een goed betaalbare prijs, ook aantrekkelijk voor de consument. De meeste recepten zijn voor iedereen toegankelijk qua smaak en prijs-kwaliteitverhouding. Gerechten hebben een variatie aan kleuren, zodat slagers de toonbank vrolijk en feestelijk kunnen inrichten.”

Marinade Indonesian Taste

Epos zet zich keihard in voor de versbranche en aan creativiteit ontbreekt het niet. Severien: “We hebben bijvoorbeeld weer een gloednieuwe marinade: Indonesian Taste. Dat is een roodbruine ketjap-achtige, oosterse marinade op oliebasis. De structuur is wat stroperig en hij smaakt kruidig; lekker pittig zonder dat hij heet wordt. Voor mij was dit natuurlijk weer een mooie gelegenheid om nieuwe recepturen te ontwikkelen. Ik heb van alles uitgeprobeerd in de Epos proefkeuken. In maart verschijnt de leaflet met recepturen met deze multi-inzetbare marinade. Indonesian Taste marinade is perfect voor bijgerechten, maar ook door Aziatische hoofdgerechten met nasi of bami. Je kunt er prima mee wokken, bijvoorbeeld met kip en groenten.”

Barbecue

Indonesian Taste is ook zeer geschikt als marinade bij de de barbecue. Naast vlees en kip kun je er originele vegetarische spiesen mee maken. Ook veel niet-vegetariërs stellen zo’n hapje op prijs. Severien: “Veel van onze marinades en sauzen hebben zich al bewezen in het barbecueseizoen. Maak het je klanten gemakkelijk! Ze kunnen een keur aan voorbereide hapjes uitkiezen, allemaal anders van kleur en smaak, en allemaal even lekker. Dat is toch een feestje? Het is ideaal om een variatie aan barbecuegerechtjes te hebben. Slagers komen tegenwoordig haast niet meer weg met alleen een saté, een hamburger of een speklapje. Ze worden gewaardeerd om hun ambacht, maar moeten zich tegenwoordig ook ontpoppen als kok. Dat is soms best lastig. Wij willen hen graag ondersteunen met de nodige inspiratie. Het hoeft niet moeilijk te zijn en je klanten komen er gegarandeerd voor terug.”

Passie

Als slagersdochter is Severien opgegroeid met passie voor het vak. Goed vlees in combinatie met de juiste aandacht en bewerking vormt de basis van pure smaakbeleving, zegt ze. “De vraag naar specialiteiten, lekkere hapjes, maaltijden, gemakkelijke gerechten en vegetarische producten groeit. Epos draagt graag een steentje bij om eindproducten van slagers tot een succes te maken. Met samenwerking als sleutel tot succes. Wij missen allemaal de ‘echte’ contacten. Gelukkig blijft er volop leven in de brouwerij. De branche en wij zetten gewoon door en dat helpt! Steeds meer jongere consumenten herontdekken het slagers-
ambacht en waarderen de klasse.”

Bekijk hier de recepten voor Indonesian Shaslick en Smokey shoarmaspies. In het dossier recepten vindt u meer heerlijke recepten van Epos.

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl