2021

Michelle de Koning

En dan ben je opeens bezig met het laatste nummer van 2020. Een jaar waarvan we halverwege al dachten “kan het niet voorbij zijn?” Een jaar zoals geen ander, een jaar waar we nog vaak aan terug zullen denken.
Een jaar waarin ik voor het eerst het voorwoord schreef voor Vlees+ omdat onze redactiecoördinator Petra Hermans ziek was en Christiaan van Beemen en ik haar taken overnamen. Petra overleed in februari na een kort en heftig ziekbed en dat heeft ons veel verdriet gedaan. Nu we 2020 in bladenland aan het afronden zijn, denken we daar vaak aan terug. Want het had natuurlijk invloed op de redactie van Vlees+, meer nog dan corona, ook al heeft dat het grootste deel van dit jaar bepaald.

Ook bij u zullen persoonlijke dingen, op uw werk, binnen uw familie- en vriendenkring wellicht een belangrijke rol hebben gespeeld afgelopen jaar. Daar hebben we het niet zo vaak over omdat het in dit blad over uw werk gaat. Maar geen mens is los te zien te zien van zijn persoonlijke omgeving, niemand laat zijn privégevoelens achter bij de deur op het moment dat hij zijn of haar werk binnenstapt. Dat is ook waar het om draait, nu en de komende tijd. Uiteraard blikken we in dit nummer vooruit en kijken we op werkgebied naar de trends en verwachtingen voor 2021. Goed om te zien waar je rekening mee kunt houden en je op voor kunt bereiden. Vers, onbewerkt, lokaal, gezond, digitaal, kassaloos en ‘instagrammable’ zijn in 2020 opgekomen en blijven nog wel even, volgens foodtrendwatchers. Net als de bbq en vlees met meer vet en smaak.

Maar naast al deze trends hoop ik dat we ook met z’n allen werken aan een andere ‘trend’: zorg voor je naasten, thuis en op het werk. “We hebben elkaar nodig”, zo besloot ik mijn eerste voorwoord begin dit jaar. Nog niet wetende hoe waar dat zou blijken te zijn. Ook in 2021.

Goede feestdagen en blijf gezond!

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.