Anuga

marc-300x232

Ik was afgelopen week op de Anuga in Keulen. Dit jaar stond vooral de Marokkaanse keuken centraal, maar natuurlijk waren er heel veel nationaliteiten. Zoveel stands dat je je makkelijk kunt verliezen in zo’n groot aanbod. Van smaakmakers en specialiteiten uit vele landen tot een groot aanbod van vlees en vleeswaren.

De grote jongens stonden er natuurlijk ook, helaas wel kil en met weinig beleving. Juist de kleine bedrijven lieten zien hoe het eigenlijk moet: laten proeven waar je trots op bent, open stands en veel aandacht voor potentiële klanten. De grote bedrijven waren er eigenlijk alleen voor hun bestaande klanten en dat is jammer, want op zo’n mooie grote beurs heb je juist de ruimte om te laten zien en proeven waar je goed in bent. Gelukkig zijn er ook bedrijven die graag hun mooie producten wilden laten zien en proeven; veel geuren uit vele landen met mooie smaken.

Juist de rijke smaken van de Marokkaanse keuken waren overal goed zichtbaar en te proeven. De warme geuren en smaken van dit soort landen geven de beurs een extra lading. Wat ook opviel waren de vele vega-producten. Deze kon je wel proeven. Helaas is het veel van hetzelfde en hebben de meeste producten weinig tot geen smaak.

Een heel andere beleving waren de vleeswaren. Wat een genot! Vooral de Spanjaarden en de Italianen deelden ruim uit: heerlijke hammen, salami’s en andere gedroogde worsten. Deze gefermenteerde producten hebben veel smaak en geur. Heerlijke proeverijen met bijlage zoals olijven, broodjes en mooie harde kazen. Achteraf waren er maar weinig vernieuwingen op het gebied van vlees en vleesvervangers. Gelukkig hebben wij in Nederland veel goede vakmensen die de consument voor de feestdagen weer eens kunnen adviseren en verwennen met hun kennis en producten.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman heeft een reeks nieuwe producten op de markt gebracht; Vollof. In deze lijn bestaat uit  met groenten verrijkte vleeswaren. De hybride vleeswarenproducten die al op de markt waren, vielen afgelopen jaren niet goed in de smaak bij de consument. “Dit komt omdat deze producten een smaak, geur en kleur hadden die duidelijk afweek van...

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...

Leverworstmerk Kips brengt vier vega-producten op de markt

Leverworstmerk Kips brengt vier vega-producten op de markt

  Zwanenberg Food Group breidt het assortiment van het leverworstmerk Kips uit met vier vega-producten. Dit zijn vegetarische leverworst, paté, smeerleverworst en filet americain. De producten worden voorlopig een jaar lang exclusief via Albert Heijn aangeboden.   Het merk Kips is vooral bekend van de leverworst en andere...