Feestdagen

Michelle de Koning

Vanavond is er weer een persconferentie waarin nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Op dit moment barsten de nieuwssites en journaals al los met speculaties over wat er allemaal dicht en niet door zal gaan na vanavond. En dat terwijl wij de laatste hand leggen aan deze feestdagen-editie van Vlees+. Want als slager bent u natuurlijk al bezig met het assortiment van de komende maanden en alle planning die komt kijken bij de drukste tijd van het jaar. En dit jaar is alles – of in elk geval veel – bovendien anders dan anders. De komende periode – traditioneel de fase waarin slagers alles uit de kast trekken om hun klanten te voorzien van de beste, mooiste en lekkerste producten – vergt extra plannen en planning. Het wordt inspringen op de omstandigheden, die ook nog eens regelmatig veranderen.

Slager Walter Brouwer in Purmerend vertelt vanaf pagina 14 over zijn voorbereiding: “De planning is al rond. Ik huur twee extra slagers in om het werk af te krijgen. Met kerst maak ik zelf geen enkele bestelling, daar kom ik niet aan toe. Ik ben alleen maar bezig met het beantwoorden van vragen.” Ook Petra Duijzer van Slagersatelier Duijzer kijkt in de Rondvraag (vanaf pagina 38) alvast vooruit: “In de winkel mogen maar drie klanten. Zeker in de winter moeten we iets bedenken voor die dertig anderen. Afhalen aan de achterkant, bezorgen, een webshop?” Nog veel om uit te dokteren als ondernemer dit jaar.

Gelukkig zijn er ook kansen. De coronacrisis heeft slagers in het algemeen geen kwaad gedaan op zakelijk gebied en ook voor de feestdagen valt er misschien juist weer te scoren. “Consumenten willen thuis uit eten zonder uren in de keuken te staan”, schetst Foodimpuls. Daar liggen kansen voor de slager.

Kortom, met alle tips en adviezen in dit nummer gaat u in elk geval goed voorbereid de laatste maanden van dit coronajaar in, en realiseert u hopelijk een winstgevend najaar.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.