Blog

Jan NederhoedWe hebben een geweldige zomer. Wekenlang voortreffelijk weer met als gevolg dat de consument maar bleef barbecueën. De collega die zich heeft geprofileerd als barbecuespecialist met kwaliteitsproducten plukt daar nu de vruchten van. Aan het barbecuegedrag van de consument kun je zien dat de markt in beweging is. Een barbecue met worst, karbonade en hamburger is ‘uit’. Er komen alternatieven voor in de plaats.

Ook de traditionele salades en sauzen maken plaats voor iets anders. Cocktailsaus wordt streetsaus, bbq-saus wordt guacamôle en de huzarensalade wordt pastasalade, Provençaals of Hollands, dat maakt niet uit. Mooie bijkomstigheid is dat het opmaken van een huzarensalade op schaal meer werk is dan pastasalade in een kom doen.

Met betrekking tot het vlees zien we een verschuiving naar meer ‘non-meat’ producten. Non-meat is uiteraard gewoon vegetarisch maar ik vind het wat sympathieker klinken. Zo maken wij ook portabella paddenstoelen gevuld met monchou of zoete puntpaprika’s op z’n Mexicaans, gevuld met mais, kidneybonen, tomaat en rode ui. Niet alleen verrassend lekker maar het presenteert ook nog eens erg mooi. Zelfs de meest verstokte vleeseter is hierdoor positief verrast, vegetariërs zijn enthousiast en iemand die eigenlijk niet zo’n vleeseter is, heeft
ook een geweldige barbecue.

Op YouTube staat een filmpje van collega Van Eijk uit Voorschoten die een heerlijk toetje met banaan, liqor 43 en chocola maakt. Verras uw klanten daar eens mee! Kijk om u heen om inspiratie op te doen. Jord Althuizen had een goed verhaal bij het KNS-inspiratiecongres en schrijft prachtige boeken, Robert Nagtegaal en Rob Nuyten zetten geweldige dingen op Facebook… Doe er uw voordeel mee! Kansen genoeg, maar je moet ze wel zien en pakken.

Jan Nederhoed
info@nederhoedleek.nl

Over Jan Nederhoed

Jan Nederhoed

Jan Nederhoed is slager en eigenaar van Nederhoed Worstmakerij in Leek. Voor iedere editie van Vlees+ beschrijft hij hoe hij een innovatief product bereidt dat de slager in zijn toonbank kan presenteren.

Bekijk alle berichten van Jan Nederhoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *