Blog

NSM

Wij slagers hebben nogal eens de neiging om eigengereid te zijn. Raad en advies oké, maar op het moment dat iemand ons gaat vertellen wat we moeten doen, dan gaan onze nekharen overeind staan! Gelukkig dus dat ik zelf mag bepalen waar ik over schrijf. Het kan u niet ontgaan zijn dat de Noordelijke Slagers Manifestatie er aan zit
te komen. Ondergetekende maakt deel uit van het bestuur.

Sinds begin jaren ‘80 organiseert het NSM-bestuur een vakbeurs in combinatie met vakwedstrijden. Centraal stonden destijds de drie noordelijke provincies, vandaar de drie worstjes in het logo. De beurs werd gehouden in de Martini Plaza te Groningen. Door de afname van het aantal slagers daalde ook de animo voor standhouders, bezoekers en deelnemers om naar het noorden te komen. Daarom werd in 2012 besloten om ‘af te zakken’ naar Zwolle. Dat bleek een goede keus, want het aantal deelnemers aan de vakwedstrijden steeg explosief, ook uit de rest van Nederland. Echter de animo van standhouders bleef achter; een maatschappelijk verschijnsel, de consument kan immers alles op internet vinden.

Maar de NSM-vakwedstrijden bleven het, tegen de verwachting in, goed doen! Ook dit jaar verwachten we weer een recordaantal deelnemers met prachtige producten. En niet alleen uit het noorden. Als u inschrijft voor tenminste drie producten, mag u gratis (!) meedoen aan de wedstrijd voor De Lekkerste Erwtensoep NSM 2017.

Eigenlijk wilde ik u in deze column vertellen waarom u überhaupt moet meedoen aan een vakwedstrijd. Of dat nu de NSM, VAS, Slavakto of een KNS-wedstrijd is. Ik was van plan om allerlei pluspunten toe te lichten, maar al schrijvend heb ik me bedacht! U bent waarschijnlijk net zo eigengereid als ik en dus hoef ik u dat allemaal niet meer te vertellen.

Ik zie u op maandag 2 oktober in Zwolle!

Over Jan Nederhoed

Jan Nederhoed

Jan Nederhoed is slager en eigenaar van Nederhoed Worstmakerij in Leek. Voor iedere editie van Vlees+ beschrijft hij hoe hij een innovatief product bereidt dat de slager in zijn toonbank kan presenteren.

Bekijk alle berichten van Jan Nederhoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *