Maandag 27 juni was er een inspiratiedag van de KNS in ‘Het Leerhotel’ in Amersfoort. Voorafgaand was er een Algemene Ledenvergadering en die werd goed bezocht. Gelukkig maar! Meestal kun je tijdens zo’n ALV de (grijze) koppen met gemak tellen, maar nu zat de zaal gezellig vol.

Langzaam maar zeker ontstaat er een tendens van betrokkenheid en interesse. Het kan uit pure noodzaak zijn, maar meestal gaat het hier om oprechte motivatie. De KNS kwam zelfs met de mededeling dat het aantal leden het afgelopen jaar is gestegen. Een goede zaak! Met z’n allen moeten we de kar trekken, dat kun je als slager echt niet alleen. Gelukkig realiseren steeds meer collega’s zich dat. Het verslag van de ALV kunt u lezen op de site van de KNS. Ook wil ik de winnaar van de Spareribs Trophy, Simon van Schaik uit Leiden, van harte feliciteren.

’s Avonds was er een inspirerend programma van onder meer Berthold Gunster: Omdenken. Met omdenken wordt bedoeld dat je van een probleem een mogelijkheid moet maken. Natuurlijk, ik hoor u denken; makkelijker gezegd dan gedaan, maar door middel van toneelstukjes werden allerlei situaties uitgelegd en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk gegeven.

Deze column is er niet voor bedoeld om u dat allemaal uit te gaan leggen (dan had u zelf maar moeten komen). Maar in het leuke boekje dat in de goody bag zat die we mee naar huis kregen, stonden grappige anekdotes en leerzame verhaaltjes waarmee één en ander verduidelijkt werd. In elk geval is het zo dat de omdenken-filosofie beslist niet uitgaat van een ‘ja-maar’-manier van denken, maar in een ‘ja-en’–manier van denken. Kansen en mogelijkheden komen vanzelf op uw pad maar u moet ze wel zien en er voor open staan. Stoppen met de negatieve ja, maar-gedachte is de moraal van het verhaal en met die inspirerende boodschap kunnen, nee, moeten we verder.

Altijd op de hoogte blijven?