Positief

Vaak neigt een columnist naar een ietwat negatieve toon. Hij of zij heeft meestal de neiging met een beschuldigend, waarschuwend en/of moraliserend vingertje te wijzen naar mensen of groepen die het volgens hem of haar niet goed doen. Een makkelijke methode waar we ons allemaal weleens schuldig aan maken. Maar als je één vinger naar iemand anders wijst, wijst de rest van je vingers naar jezelf.

Verrassend en creatief

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 10 procent van de winkels leegstaat. Er is een overschot aan winkelpanden in de detailhandel. Het aantal faillissementen is nog nooit zo groot geweest; in 2013 zijn ruim 12.000 faillissementen uitgesproken. Ondanks deze negatieve geluiden en de doemscenario’s die vaak over ons uitgestort worden, moeten we positief blijven. Daar hebben alle reden toe! Uit hetzelfde onderzoek waaraan ik refereerde (uitgevoerd door Locatus), blijkt dat er ook een grote groep detaillisten is die het wél goed doet. Het zijn juist de heel basale onderwerpen waardoor de overgebleven winkeliers goed scoren. Zaken als bediening, netheid, hygiëne en persoonlijke verzorging zijn bij hen piekfijn voor elkaar. Eigenlijk heel erg voor de hand liggend, maar heel belangrijk. Deze winkels creëren ook kansen door onderscheid in het assortiment; net even iets beter, iets anders, verrassend en creatief.

Goed gescoord

Als je dit zo leest, is dat toch op het lijf geschreven van de moderne slager? De slager die zich de afgelopen maanden weer van zijn beste kanten heeft laten zien. De slager die goed gescoord heeft op de NSM-vakwedstrijden in Zwolle en de slager die meegedaan heeft aan de verkiezing Slager met Ster. Op de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) was de sfeer buitengewoon gezellig en vooral positief; er waren alleen winnaars en alle collega’s waren goedgemutst. Ook de Slager met Ster-verkiezing zorgde voor veel enthousiasme. We zijn met z’n allen goed bezig en gaan vol vertrouwen 2015 in. Veel succes!

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.