Proost

Proost_Unsplash

Foto: Unsplash

2021 begon zo mogelijk nog iets grijzer dan 2020 eindigde. Toch zie ik licht aan de horizon. Bij elk nieuw jaar zie ik de kansen om dingen anders, beter, rustiger, gezelliger, actiever te doen. En dit jaar voel ik dat in extreme mate. Natuurlijk komt dat door het afgelopen ‘coronajaar’. Ik heb nog nooit zo vaak gehoord dat mensen klaar waren met een jaar als in 2020. Des te meer zin hadden we dus in een nieuw jaar. En ook al duurt het nog even: het wordt beter. Of dat dan al in het voorjaar is (hoop, hoop), de zomer of zelfs pas in het najaar, dat zien we dan wel. Ergens dit jaar wordt het beter, daar proost ik graag op met u. In 2021 kunnen we hopelijk weer een leven oppakken waarin we elkaar – op minder dan anderhalve meter – ontmoeten, omhelzen, we met grote groepen aan tafels zitten om lekker te eten, met collega’s borrelen en ons op beurzen laten informeren en bijpraten. En al die vrijheid en blijheid zal leiden tot nieuwe kansen.

Om daar alvast op voor te sorteren brengen we u in deze editie twee inspirerende verhalen van slagers die hun ziel en zaligheid leggen in het zelf maken van de mooiste producten. Zoals slager John van Broekhuizen in het Overijsselse Dalfsen: “Wij willen een eerlijk, goed product maken, zonder chemische toevoegingen en met een unieke smaak. Dat begint bij de beste grondstoffen. Daarom houden wij het hele proces in eigen beheer.” En Han Janmaat – de favoriete slager van topkok Julius Jaspers – vertelt: “Alle artikelen komen uit mijn eigen worstmakerij. We maken alles zoals het hoort. Bij mij gaat het om smaak. Mijn rookvlees hangt 18 uur in de rookkast en bevat geen toevoegingen. Steeds meer klanten vinden dat belangrijk, de consument wordt bewuster.”

Mocht u om nog meer positieve verhalen zitten te springen, raad ik u zeker aan ook de column van Jan Nederhoed te lezen over plezier in het werk. Laten we elkaar veel positieve verhalen blijven vertellen de komende tijd.

Proost op alle kansen in 2021!

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.