Schakelen

15 oktober 2019 Petra Hermans-Taekema

Vlak voordat deze editie van Vlees+ naar de drukker moest. kwam het bericht van de beursorganisatie dat de VAS niet in Amsterdam kon plaatsvinden. Alle communicatie moest ‘on hold’ gezet worden, want aan een nieuwe locatie werd nog gewerkt. Daar zit je dan met je deadline de volgende dag.

Dus werd direct de ‘schakel-stand ingezet, want het beurskatern was zo goed als af. Dus, wat moet er gebeuren, wie moeten er ingelicht worden, enzovoort. Direct bellen en mailen met de juiste mensen en een een dag uitstel bij de drukker was geregeld. Langer uitstel was niet haalbaar, want het blad moet wel vóór de beurs verschijnen. Vervolgens werden alle andere betrokkenen ingelicht en omdat menigeen vanuit huis of diverse locaties in den lande werkt, moet je je best doen om niemand te vergeten.

Dat schakelen is bijna topsport en ik ben ervan overtuigd, dat de beursorganisatie dat met mij eens is. Want in mijn geval betrof het slechts een klein team, dat met een dag respijt te maken had. Maar wat zullen zij hebben moeten schakelen om in plaats van het vertrouwde Food Center in Amsterdam ineens een geschikte nieuwe locatie te vinden, vervolgens alle betrokken partijen in te lichten, de nieuwe beurshal in te richten - en dan het liefst naar de wens van de exposanten, die zich al aan het voorbereiden waren op Amsterdam. ­­

Petje af als we straks op 4 en 5 november in de Beursfabriek in Nieuwegein aankomen en er ‘gewoon’ stands met exposanten zijn, de vakwedstrijden hun apotheose beleven en de maker van de Lekkerste Bal Gehakt en de Leukste Slagerij bekend worden. En u als slager moet natuurlijk ook even schakelen en niet naar Amsterdam maar naar Nieuwegein rijden. Maar eigenlijk bent u dat al gewend met de driejaarlijkse beurscyclus: Slavakto-VAS-NSM. ­En u moet in uw slagerij iets regelen om de beurs te kunnen bezoeken. Maar ook dat regelt u, want zo’n beurs wil je niet missen.

En zeker dit jaar op de nieuwe locatie niet!

Altijd op de hoogte blijven?