Blog

Toekomst

Jan NederhoedHet is voor mij heel makkelijk om deze column te vullen met allerlei zaken rond de NSM. Dat ga ik niet doen!

Twee opmerkingen wil ik er over kwijt: we willen iedereen hartelijk bedanken die op de een of andere manier zijn of haar steen(tje) heeft bijgedragen en we willen iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat de avond van de prijsuitreiking een gezellige promotieavond van onze sector was. De blik moet nu weer vooruit! Voor je het weet is het Kerst! Straks ‘drie zondagen’ op een rij. Gaan we een dag open? Geven we onze klanten de gelegenheid om op eerste of tweede kerstdag hun bestelling af te halen? Dilemma’s, lastige keuzes, knopen die doorgehakt moeten worden. Ik wens u veel wijsheid hierbij.

De handel is goed, we zijn de magere jaren van de crises voorbij en we kunnen weer vol goede moed vooruit kijken. Misschien overweegt u om te investeren? Investeren in bedrijfsroerend goed of misschien wilt u de winkel verbouwen. Nog meer lastige keuzes, waarbij ik u niet kan helpen. Maar overleg, wik en weeg; bezint eer gij begint!

Heeft u al eens overwogen om te investeren in uw medewerkers? Als uw omzet stijgt zult u ze harder nodig hebben dan ooit. Inventariseer eens bij uw medewerkers waar behoefte aan is? Een cursus, bijscholing, of misschien een extra medewerker? Leg uw oor te luister bij hen; u moet er zuinig op zijn!

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met stagiaires van het VMBO, vaak gemotiveerde jonge mensen die wel wat willen doen en via een stage in aanraking met het slagersvak. Met wat geluk blijven ze ‘plakken’. Laat deze jonge mensen niet aan hun lot over, maar begeleid en coach ze. Door gemotiveerde jonge mensen kunnen we vooruit kijken in de sector. Er is een Frans spreekwoord die het treffend weergeeft: ‘men ondergaat de toekomst niet, men maakt haar’.

Over Jan Nederhoed

Jan Nederhoed

Jan Nederhoed is slager en eigenaar van Nederhoed Worstmakerij in Leek. Voor iedere editie van Vlees+ beschrijft hij hoe hij een innovatief product bereidt dat de slager in zijn toonbank kan presenteren.

Bekijk alle berichten van Jan Nederhoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *