Vooruit kijken

Vooruit kijken 2022_ Pixabay

Foto: Tumisu/Pixabay

Vooruitkijken, dat doen we traditioneel aan het einde van een jaar. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen, welke trends zetten door of komen eraan? Maar dit jaar heb ik er moeite mee. Want als corona ons iets heeft geleerd, is het wel dat je niet alles kunt voorspellen. Als ondernemer weet u er alles van en moet u ook steeds mee met de veranderende maatregelen. En voorlopig lopen de cijfers van besmettingen, ziekenhuisopnames
en IC-bezetting nog op. Kortom: vooruitkijken wordt op deze manier somberder dan ik gewild had.

Toch kijken we in deze editie wel naar 2022 (en wat verder). Want er is meer dan corona. Zo laat journalist Mischa Brendel in een uitgebreid artikel over de eiwittransitie zien dat vleesvervangers en kweekvlees een blijvende trend vormen. Misschien (ook) niet iets waar u naar uitkijkt, wel iets om rekening mee te houden. Want zoals ik in mijn vorige column schreef dat ik geloof dat er een plek blijft voor goed vlees op het bord van de consument, zo geloof ik ook dat er op datzelfde bord plek is, of zeker komt, voor andere eiwitbronnen. Goed om ook daarover eens na te denken met het oog op uw zaken.

Verder veel recepten, om u te ondersteunen bij een trend die velen van u al omarmen: de groeiende vraag naar maaltijden bij de slager. En tot slot besteedt Wouter van de Veen in zijn column aandacht aan iets waarvan ik hoop dat het een trend wordt: samenwerken en delen. “Er zijn veel collega’s die mooie producten maken. Er zijn genoeg mooie, goedlopende winkels die niet de personeelscapaciteit of machines hebben om zelf al hun worst te maken. Schroom niet om die mooie, ambachtelijke kwaliteitsproducten bij collega’s in te kopen.” Samenwerken om het ambacht hoog te houden en het vertrouwen van de consument in onze bedrijven te verstevigen, zo ziet hij het graag.

Mooie vooruitzichten, laten we ons daar op richten in 2022. Fijne feestdagen en blijf gezond!

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.