Blogs
Toekomst

Toekomst

Het is voor mij heel makkelijk om deze column te vullen met allerlei zaken rond de NSM. Dat ga ik niet doen! Twee opmerkingen wil ik er over kwijt: we willen iedereen hartelijk bedanken die op de een of andere manier zijn of haar steen(tje) heeft bijgedragen en we willen iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat de avond van de prijsuitreiking...

Gemak zonder risico

Gemak zonder risico

Tegenwoordig staat bij de consument gemak voorop en als ambachtelijke slager speelt u daar natuurlijk handig op in. Dagelijks maakt en verstrekt u bijna hapklare gerechten. Heerlijke gemarineerde stukken vlees die met bakje en al in een voorverwarmde oven gaan en na 20 minuten klaar zijn met een knapperig korstje kaas erover. U maakt het nog net niet...

Verkeerd beeld

Verkeerd beeld

Vlees staat regelmatig in een kwaad daglicht. We weten dat wij minder vlees moeten eten en dat zien wij ook terug in onze verkoop. Mensen zijn bereid om iets meer geld uit te geven voor kwaliteit en daarvoor een dag in de week geen vlees te eten. Daarnaast blijft de consument trouw aan zijn assortiment, gehakt staat al jaren op nummer 1. Dit komt omdat...

Vergeten vlees of vergeten klanten?

Vergeten vlees of vergeten klanten?

De laatste tijd duikt de kreet ‘vergeten vlees’ regelmatig op. Ineens krijgt het longhaasje, middenrif en kopvlees, in de vorm van runder-, kalfs- of varkenswangen, weer waarde. Hele generaties is door het gehakt gedraaid, maar nu zijn we er met z’n allen achter gekomen dat we er lekkere dingen van kunnen maken. Ik vind het wel een...

Icoon

Icoon

Laatst was ik bij een slager die zo trots was op zijn schouderham dat niemand zonder deze schouderham de winkel verliet. Dat is mooi om te zien: zo trots zijn op je product dat je het tot een icoon verheft en iedereen ermee kennis laat maken. Je kon bij hem ook proeven, maar de meeste mensen bestelden het gewoon, en natuurlijk proefden ze ook. Hij zei:...

Herfst

Herfst

Tjonge, wat een weer, 33 graden in september, het moet niet gekker worden. De barbecue heeft nog nooit zo veel aandacht gehad als dit jaar. Als vakman heeft u goed zaken kunnen doen, heerlijke variatie kunnen bieden voor de barbecue, maar ook voor de makkelijke avondmaaltijd. Iedereen wil zo lang mogelijk blijven genieten van de dag en de heerlijke...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Noord-Hollandse Horecabeurs

25 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer

VIP 2019

1 april 2019 - 2 april 2019

Lees meer

International Young Butchers’ Competition 2019

4 mei 2019 - 5 mei 2019

Lees meer