Blogs
Zoethoudertje

Zoethoudertje

Je kunt geen krant openslaan of het gaat over suiker, van suikertax in de UK en USA tot zelfs in Nederland. Wij eten met z’n allen veel te veel van dit witte gif. We zijn steeds meer frisdrank gaan drinken met heel veel suiker. Een gemiddeld blikje bevat al snel 35 gram suiker en een flesje sportdrank al snel 75 gram. Van 3 kilogram...

De onbetaalbare P

De onbetaalbare P

Natuurlijk kennen we allemaal de p’s nog uit onze schooltijd; personeel, prijs, product, promotie en presentatie. Ik heb al eens vaker in deze column over de p’s gesproken en dat is niet zo verwonderlijk, want het zijn immers onmisbare instrumenten in onze bedrijfsvoering. Op de VIP beurs in Nijkerk kwamen er weer leuke en leerzame p’s...

Meten is weten

Meten is weten

In 2014 heeft de KNS samen met het onderzoeksbureau GfK een landelijk onderzoek uitgevoerd om de ontwikkelingen in de slagersbranche in beeld te brengen. Voor deze slagersmonitor zijn 1.600 slagers benaderd en 200 slagers hebben deelgenomen aan het onderzoek. Dat is slechts 12,5 procent. Veel te weinig natuurlijk, maar toch is het een interessant rapport...

Hete soep

Hete soep

De afgelopen tijd waren er weer negatieve berichtgevingen over vleesproducten. Het Voedingscentrum kwam met een nieuwe onderzoek waarin werd aangetoond dat bewerkt vlees, zoals vleeswaren, worstsoorten en veka’s, in verband worden gebracht met hart- en vaatziekten en kanker. Verder wordt vlees  nog in verband gebracht met negatieve invloed...

De weg kwijt

De weg kwijt

Langzaamaan verlangen we weer naar andere smaken. Barbecues worden schoongemaakt voor de opslag, hoewel ik ook steeds meer mensen zie die een winterbarbecue houden, waar ze grote stukken vlees op bereiden. Als je als slager daarop inspeelt, zorg dan ook voor andere vleessoorten, zoals wild of gevogelte. Ook geit is niet te versmaden. Dit vlees vraagt...

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Deze tijd van het jaar begint het altijd een beetje te kriebelen. In de winkel is het vrij rustig. Het wordt tijd dat de zon eens goed doorbreekt, zodat de barbecues weer van zolder kunnen. De consument houdt de hand angstvallig op de knip en supermarkten zetten een offensief in met scherpe aanbiedingen. Gelukkig zijn wij slagers van nature positief...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Bio-beurs

23 januari 2019 - 24 januari 2019

Lees meer

Keuring Grote Grillworsttest

24 januari 2019 - 24 januari 2019

Lees meer

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

4 februari 2019

Lees meer