Blogs
Icoon

Icoon

Laatst was ik bij een slager die zo trots was op zijn schouderham dat niemand zonder deze schouderham de winkel verliet. Dat is mooi om te zien: zo trots zijn op je product dat je het tot een icoon verheft en iedereen ermee kennis laat maken. Je kon bij hem ook proeven, maar de meeste mensen bestelden het gewoon, en natuurlijk proefden ze ook. Hij zei:...

Herfst

Herfst

Tjonge, wat een weer, 33 graden in september, het moet niet gekker worden. De barbecue heeft nog nooit zo veel aandacht gehad als dit jaar. Als vakman heeft u goed zaken kunnen doen, heerlijke variatie kunnen bieden voor de barbecue, maar ook voor de makkelijke avondmaaltijd. Iedereen wil zo lang mogelijk blijven genieten van de dag en de heerlijke...

SVO

SVO

Lang geleden volgde ik voor SVO een cursus ‘onderwijsmedewerker’. De heer Van der Wart bracht ons destijds allerlei onderwijstrucjes bij. Wij vakidioten werden getraind en geschoold en het was een feest om naar Bilthoven te rijden. Naast gezellig, was het ook leerzaam. Zowel ten aanzien van het slagersvakonderwijs, als op het sociale vlak...

Omdenken

Omdenken

Maandag 27 juni was er een inspiratiedag van de KNS in ‘Het Leerhotel’ in Amersfoort. Voorafgaand was er een Algemene Ledenvergadering en die werd goed bezocht. Gelukkig maar! Meestal kun je tijdens zo’n ALV de (grijze) koppen met gemak tellen, maar nu zat de zaal gezellig vol. Langzaam maar zeker ontstaat er een tendens van betrokkenheid...

Zoethoudertje

Zoethoudertje

Je kunt geen krant openslaan of het gaat over suiker, van suikertax in de UK en USA tot zelfs in Nederland. Wij eten met z’n allen veel te veel van dit witte gif. We zijn steeds meer frisdrank gaan drinken met heel veel suiker. Een gemiddeld blikje bevat al snel 35 gram suiker en een flesje sportdrank al snel 75 gram. Van 3 kilogram...

De onbetaalbare P

De onbetaalbare P

Natuurlijk kennen we allemaal de p’s nog uit onze schooltijd; personeel, prijs, product, promotie en presentatie. Ik heb al eens vaker in deze column over de p’s gesproken en dat is niet zo verwonderlijk, want het zijn immers onmisbare instrumenten in onze bedrijfsvoering. Op de VIP beurs in Nijkerk kwamen er weer leuke en leerzame p’s...

Vlees+ 2 | maart 2019
Vlees+ 2 | maart 2019

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Keuring Spareribs Trophy

23 mei 2019

Lees meer

United Fresh

10 juni 2019 - 12 juni 2019

Lees meer

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

18 juni 2019 - 18 juni 2019

Lees meer