Blogs
Gemak zonder risico

Gemak zonder risico

Tegenwoordig staat bij de consument gemak voorop en als ambachtelijke slager speelt u daar natuurlijk handig op in. Dagelijks maakt en verstrekt u bijna hapklare gerechten. Heerlijke gemarineerde stukken vlees die met bakje en al in een voorverwarmde oven gaan en na 20 minuten klaar zijn met een knapperig korstje kaas erover. U maakt het nog net niet...

Verkeerd beeld

Verkeerd beeld

Vlees staat regelmatig in een kwaad daglicht. We weten dat wij minder vlees moeten eten en dat zien wij ook terug in onze verkoop. Mensen zijn bereid om iets meer geld uit te geven voor kwaliteit en daarvoor een dag in de week geen vlees te eten. Daarnaast blijft de consument trouw aan zijn assortiment, gehakt staat al jaren op nummer 1. Dit komt omdat...

Vergeten vlees of vergeten klanten?

Vergeten vlees of vergeten klanten?

De laatste tijd duikt de kreet ‘vergeten vlees’ regelmatig op. Ineens krijgt het longhaasje, middenrif en kopvlees, in de vorm van runder-, kalfs- of varkenswangen, weer waarde. Hele generaties is door het gehakt gedraaid, maar nu zijn we er met z’n allen achter gekomen dat we er lekkere dingen van kunnen maken. Ik vind het wel een...

Icoon

Icoon

Laatst was ik bij een slager die zo trots was op zijn schouderham dat niemand zonder deze schouderham de winkel verliet. Dat is mooi om te zien: zo trots zijn op je product dat je het tot een icoon verheft en iedereen ermee kennis laat maken. Je kon bij hem ook proeven, maar de meeste mensen bestelden het gewoon, en natuurlijk proefden ze ook. Hij zei:...

Herfst

Herfst

Tjonge, wat een weer, 33 graden in september, het moet niet gekker worden. De barbecue heeft nog nooit zo veel aandacht gehad als dit jaar. Als vakman heeft u goed zaken kunnen doen, heerlijke variatie kunnen bieden voor de barbecue, maar ook voor de makkelijke avondmaaltijd. Iedereen wil zo lang mogelijk blijven genieten van de dag en de heerlijke...

SVO

SVO

Lang geleden volgde ik voor SVO een cursus ‘onderwijsmedewerker’. De heer Van der Wart bracht ons destijds allerlei onderwijstrucjes bij. Wij vakidioten werden getraind en geschoold en het was een feest om naar Bilthoven te rijden. Naast gezellig, was het ook leerzaam. Zowel ten aanzien van het slagersvakonderwijs, als op het sociale vlak...

Vlees+ 4 | mei 2019
Vlees+ 4 | mei 2019

In dit nummer onder andere: Slagers lunchen bij Brandt en Levie, Slagerij De Ridder, Papieren verpakking voor vlees en Biologische geitenhouder Van Tilburg

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer

Horeca beurs Noord-Brabant

9 september 2019 - 10 oktober 2019

Lees meer