Blogs
De weg kwijt

De weg kwijt

Langzaamaan verlangen we weer naar andere smaken. Barbecues worden schoongemaakt voor de opslag, hoewel ik ook steeds meer mensen zie die een winterbarbecue houden, waar ze grote stukken vlees op bereiden. Als je als slager daarop inspeelt, zorg dan ook voor andere vleessoorten, zoals wild of gevogelte. Ook geit is niet te versmaden. Dit vlees vraagt...

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Deze tijd van het jaar begint het altijd een beetje te kriebelen. In de winkel is het vrij rustig. Het wordt tijd dat de zon eens goed doorbreekt, zodat de barbecues weer van zolder kunnen. De consument houdt de hand angstvallig op de knip en supermarkten zetten een offensief in met scherpe aanbiedingen. Gelukkig zijn wij slagers van nature positief...

Eigen smaakhandtekening

Eigen smaakhandtekening

De Horecava is een walhalla voor aankomende en bekende chefs. Buiten het sociale aspect, een grote nieuwjaarsreceptie, is het voor de chefs op topniveau en aankomende topchefs dé plek om aan een groter publiek te laten zien en proeven wat voor mooie smaakcombinaties ze kunnen maken. Dutch Cuisine Ik sta graag even stil bij het vers en puur-plein...

Grasvasthouder

Grasvasthouder

Ze zit op haar helmvrije scooter. Onderweg als medewerker in de kinderopvang. Haar collega rijdt achter haar. Een onfortuinlijke automobilist van links doet iets anders dan uitkijken en remmen. Plotseling ligt ze. Ze weet alleen nog, dat ze met twee handen het gras vasthoudt. In de val zeilt ze - geluk heb je nodig - met haar hoofd langs twee verkeersborden,...

Positief

Positief

Vaak neigt een columnist naar een ietwat negatieve toon. Hij of zij heeft meestal de neiging met een beschuldigend, waarschuwend en/of moraliserend vingertje te wijzen naar mensen of groepen die het volgens hem of haar niet goed doen. Een makkelijke methode waar we ons allemaal weleens schuldig aan maken. Maar als je één vinger naar iemand...

Promoot jezelf!

Promoot jezelf!

Na een mooie nazomer draaide het weer opeens om. Gure wind met veel regen. Nederlands dus. Mensen stappen van de barbecue zo weer over op de stamppot. We leggen mooie winterproducten in de toonbank; het rookworstseizoen is begonnen, samen met de speksoorten, worsten en balkenbrij. Een leuke tussenperiode voor de feestdagen. En wat voor feestdagen. Tussen...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Noord-Hollandse Horecabeurs

25 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer

VIP 2019

1 april 2019 - 2 april 2019

Lees meer

International Young Butchers’ Competition 2019

4 mei 2019 - 5 mei 2019

Lees meer