Blogs
Meten is weten

Meten is weten

In 2014 heeft de KNS samen met het onderzoeksbureau GfK een landelijk onderzoek uitgevoerd om de ontwikkelingen in de slagersbranche in beeld te brengen. Voor deze slagersmonitor zijn 1.600 slagers benaderd en 200 slagers hebben deelgenomen aan het onderzoek. Dat is slechts 12,5 procent. Veel te weinig natuurlijk, maar toch is het een interessant rapport...

Hete soep

Hete soep

De afgelopen tijd waren er weer negatieve berichtgevingen over vleesproducten. Het Voedingscentrum kwam met een nieuwe onderzoek waarin werd aangetoond dat bewerkt vlees, zoals vleeswaren, worstsoorten en veka’s, in verband worden gebracht met hart- en vaatziekten en kanker. Verder wordt vlees  nog in verband gebracht met negatieve invloed...

De weg kwijt

De weg kwijt

Langzaamaan verlangen we weer naar andere smaken. Barbecues worden schoongemaakt voor de opslag, hoewel ik ook steeds meer mensen zie die een winterbarbecue houden, waar ze grote stukken vlees op bereiden. Als je als slager daarop inspeelt, zorg dan ook voor andere vleessoorten, zoals wild of gevogelte. Ook geit is niet te versmaden. Dit vlees vraagt...

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Deze tijd van het jaar begint het altijd een beetje te kriebelen. In de winkel is het vrij rustig. Het wordt tijd dat de zon eens goed doorbreekt, zodat de barbecues weer van zolder kunnen. De consument houdt de hand angstvallig op de knip en supermarkten zetten een offensief in met scherpe aanbiedingen. Gelukkig zijn wij slagers van nature positief...

Eigen smaakhandtekening

Eigen smaakhandtekening

De Horecava is een walhalla voor aankomende en bekende chefs. Buiten het sociale aspect, een grote nieuwjaarsreceptie, is het voor de chefs op topniveau en aankomende topchefs dé plek om aan een groter publiek te laten zien en proeven wat voor mooie smaakcombinaties ze kunnen maken. Dutch Cuisine Ik sta graag even stil bij het vers en puur-plein...

Grasvasthouder

Grasvasthouder

Ze zit op haar helmvrije scooter. Onderweg als medewerker in de kinderopvang. Haar collega rijdt achter haar. Een onfortuinlijke automobilist van links doet iets anders dan uitkijken en remmen. Plotseling ligt ze. Ze weet alleen nog, dat ze met twee handen het gras vasthoudt. In de val zeilt ze - geluk heb je nodig - met haar hoofd langs twee verkeersborden,...

Vlees+ 2 | maart 2019
Vlees+ 2 | maart 2019

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Keuring Spareribs Trophy

23 mei 2019

Lees meer

United Fresh

10 juni 2019 - 12 juni 2019

Lees meer

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

18 juni 2019 - 18 juni 2019

Lees meer