Noordelijke Slagers Manifestatie 2020

NSM-logo

De Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) organiseert samen met SVO-vakopleiding food op 5 oktober een uniek slagersevenement in Zwolle. De dag staat in het teken van vakwedstrijden, kennisdelen, kennisoverdracht, opleiden en informatief samenzijn.

Overdag vindt de SVO Food Challenge regio Zwolle plaats. Tijdens deze wedstrijd strijden basisscholen (groep 7) 's ochtends om de Lekkerste tosti en derdejaar vmbo-scholieren 's middags om de lekkerste pokébowl. Scholen uit de regio die willen deelnemen kunnen hun recept naar svo sturen. Op 30 april worden de finalisten bekend gemaakt. Dit zijn tien klassen uit het primair onderwijs en tien klassen uit het vmbo.

Noordelijke Slagers Manifestatie

De avond staat in het teken van de Noordelijke Slagers Manifestatie. Een belangrijk onderdeel van het programma zijn de NSM-vakwedstrijden. In tal van categorieën kunnen slagers prijzen verdienen. Slagers sturen hun product in en deze worden gekeurd door een vakjury. Producten kunnen bekroond worden met Goud met Ster en Goud. Met een bekroning kan de slager de consument laten zien dat híj de lekkerste ambachtelijke producten verkoopt.

Naast de categoriewinnaars, provinciewinnaars is er ook een overall winnaar. aal kampioen, wordt ook de algehele kampioen bekendgemaakt. In 2017 was dit Peter Tap uit Ameide. Slagers kunnen zich voor de wedstrijden aanmelden op de website.

https://www.nsmvakwedstrijden.nl/