Boeuf bourguignonne

10 december 2020

Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor Boeuf bourguignonne.

Samenstelling

Bereiding

  • Snijd het rundvlees aan blokken van 2,5 cm.
  • Bestrooi het rundvlees met de sousvidemix, meng het goed door elkaar zodat alle kruiden zijn opgenomen.
  • Doe daarna de rode wijn erbij en meng het nog even door.
  • Verpak het rundvlees in vacuumkookzakken en laat het een nacht doortrekken in de koeling
  • Gaar het rundvlees in de steamer op 80°C met 100 % vocht in 8 uur lang of in de kooketel ook op 80°C circa 8 tot 10 uur lang.
  • Terugkoelen in koud stromend water opslag  koeling 4°C.
  • Meng het vlees met grootmoeders stoofpotje tot een mooi geheel en gebruik 1 kg vlees met 1 kg saus.

Tip voor de versspecialist: lekker met rijst en aardappelpuree.

Ga voor meer recepten naar de website van Degens.

Degens logo_klein

 

Altijd op de hoogte blijven?