Samenstelling
- 60 g/kg Subliem Sousvide Basismix Zhero (AD03031-01)
- 1 kg hacheesaus (AW08002-01)
-
1 kg stoofvlees, in blokken
-
100 ml water
Bereiding
- Bestrooi de stoofvleesblokken met de Subliem Sousvide Basismix ZHERO en vermeng dit goed.
- Voeg 15% water toe en meng het geheel tot alles goed is opgenomen.
- Verpak de stoofvleesblokken plat in vacuümzak en laat deze ca. 4 uur rusten in de koeling.
- Gaar de stoofvleesblokken in de verpakking door deze in de steamer te plaatsen op rekken.
- Zet daarbij de temperatuur op 80 ºC met 100% vocht voor 8 uur.
- Koel de zakken terug in koud stromend water en koel deze daarna terug in de koeling tot ca. 2 ºC. (Hierdoor heeft u minstens 3 weken interne THT).
- Op 't moment u weer voorraad wilt aanvullen, dan vermengt u de benodigde kilo's gegaarde blokjes met vleesvocht samen met de Hacheesaus op basis van 50/50 of naar wens een andere verhouding tot één geheel.
Ga voor meer recepten naar de website van Degens.