Laat je inspireren op de VAS in Nieuwegein

Beursfabriek Nieuwegein

De Beursfabriek in Nieuwegein is op 4 en 5 november de nieuwe locatie van de VAS-beurs. Op het laatste moment kon de beurs niet plaatsvinden in Food Center Amsterdam en moest de beursorganisatie naar een andere locatie op zoek. En dat is gelukt. Het thema van de beurs blijft onveranderd: Vlees is een geschenk.

Vakwedstrijden

Uiteraard draait het ook in Nieuwegein vooral om de vakwedstrijden. Na de ­keuring van alle inzendingen op ­zaterdag ­ 2 november bij SVO Houten, zullen alle bekroonde producten met Goud en Goud* tentoongesteld worden. Er zitten iedere keer weer prachtige creaties bij. Behalve de ­categorieprijzen, wordt er een Algemeen Kampioen, een Jongerenkampioen en een VAS-kampioen gehuldigd. Die laatste moet lid zijn van de VAS, de vereniging voor Amsterdamse slagers.

Er zijn diverse categorieën, waarin prijzen te verdienen zijn.

Rubriek A:
A1: Gedroogde en/of gerookte verduurzaamde vleeswaren
A2: Gekookte, gegrilde en/of gebraden vleeswaren
A3: Gekookte worstsoorten (incl. paardenworst)
A4: Rookworstproducten
A5: Verduurzaamde worstsoorten
A6: Leverworst- en bloedworstsoorten
A7: Grillproducten
A8: Specialiteiten en patés

Rubriek B:
B1: Soepen en Erwtensoep (geen jongeren)
B2: Snacks
B3: Salades
B4: Ovenschotels, maaltijden, maaltijdcomponenten

Rubriek C:
C1 rubriek: Vlees en Show-schotels

Prijsuitreikingen

Op de VAS zal ook de prijsuitreiking van de KNS-wedstrijd voor de Lekkerste Bal Gehakt plaatsvinden. Dat gebeurt op ­dinsdag 5 november. De keuringen van die ­inzendingen vond plaats op 26 september bij de KNS in Rijswijk en de ­finalisten zijn reeds bekendgemaakt. Ook is dit jaar weer de verkiezing van de Leukste Slager van Nederland. De finale daarvan vindt plaats tijdens de VAS op maandag 4 november. TV-presentatrice Corine Boom zal evenals vorig jaar de presentatie van de ­diverse battles en prijsuitreikingen ­verzorgen.

Beursplattegrond