Wild en gevogelte

Recepten met wild en gevogelte

  • Kip, Geit en Eend

    Epos inspireert de slager ook in het barbecueseizoen met verrassende recepten, zoals Kip-Eend-Geit. Samenstelling:  1000 gram Kipfilet 200 gram Gerookte eendenborst in plakjes 60 gram Meesterlijke Kruidenolie Rembrandt Rood (07952DS) 200 gram Geitenkaas 100 gram Rucola 20 gram Colora Decoratiemix (02034K) Satéstokjes Bereiding:  Snijd van de… Lees verder →

  • Recept: Dubbeltje Kalkoen

    Epos inspireert de slager met verrassende recepten, toegespitst op het seizoen. Deze keer: Dubbeltje Kalkoen. Samenstelling 1.000 gram kalkoenfilet ananas (ringen) 80 gram Meesterlijke Kruidenolie van Gogh Bruin (07951K) 20 gram Colora Decoratiemix (02034K) prikkers Bereiding Snijd van de kalkoenfilet lapjes van circa 125 gram… Lees verder →

  • Gourmet Tapa: Oud-Hollands Stoofpotje

    Een fijne tapas-tip van Epos, die helemaal past in de trend ‘terug naar traditie’. Het oud-Hollandse stoofpotje komt weer op tafel!   Samenstelling 1000 gram Wild stoof delen 60 gram Goulash-hacheemelange (01175K) 500 gram Verse uienringen 75 gram Ontbijtspek (blokjes) 1 blik    Champignons (11007BLIK1) 200… Lees verder →

  • Kerstsuprise Kalkoenoesters

    Recept afkomstig van Hela Ingrediënten: – 2 kalkoenoesters (150 gram per stuk) – 50 gram Magere spekblokjes – 50 gram Fijn gesneden champignons – 50 gram Uien ringen – 2 Rozetjes kruidenboter Hulpstoffen: – 50 gram Helagusto Pilzrahm, Hela – per kg vlees Kruidenolie Café… Lees verder →

  • Wildstoofpotje

    Recept afkomstig van Degens Ingrediënten: – 2 kg Culinaire Wildsaus *S* (7043639) – 100 g Cranberrysaus NR (7036718) – 1 kg Wildpoulet – 2 glazen Rode wijn – 2 glazen Water – 600 g Boschampignons – Peper en zout Bereiding: Wildpoulet kruiden met peper en… Lees verder →

  • Asperge/kalkoengebraad

    Recept afkomstig van RAPS Ingrediënten: – 800 gram Kalkoen filet – 100 gram Groene asperges (geblanceerd) – 2 stuks kruidenboter rozetten a 25 gram – 1 stuks ovengebraad schaal voor 1000 gram – 1 tak peterselie vers – 80 gram kruidenolie Magic type kruidenboter #1000704… Lees verder →

  • Hazenpeper

    Recept afkomstig van RAPS Ingrediënten: – 1400 gram Hazen vlees – 700 gram Water 100 gram Wortelschijven 100 gram Preiringen 100 gram Uienringen 100 gram Bleekselderij Bereiding: – 700 gram Wildmarinade #1000462-XXX Bereiding: Het vlees 1 dag van tevoren vermengen met de WILDMARINADE en in… Lees verder →

  • Reepeper

    Recept afkomstig van RAPS Ingrediënten: – 1400 gram Ree schoudervlees – 700 gram Water – 100 gram Uienringen – 100 gram Champignons – 200 gram Zilveruitjes Hulpstoffen: – 700 gram Wildmarinade #1000462-XXX Bereiding: Het vlees 1 dag van tevoren vermengen met de WILDMARINADE en in… Lees verder →

  • Wildpeper

    Wildpeper

    Recept afkomstig van RAPS Ingrediënten: – 1400 gr. Wild (in grove stukken) Bijv. haas, konijn, wildzwijn – 700 gr. Water – 100 gr. Wortelschijven – 100 gr. Preiringen – 100 gr. Uienringen – 100 gr. Champignons Hulpstoffen per kg. massa: – 700 gr. WILDMARINADE #… Lees verder →

  • Gevulde Hazenrugfilet

    Recept afkomstig van poelier Leon van den Berg Ingrediënten (voor zes personen): – 6 hazenrugfilets – 3 plakken serranoham – verse basilicum – 10 zongedroogde tomaten in olie boter – 40 gram gedroogde paddenstoelen – 100 gram sjalotten – 250 milliliter rode wijn – 250… Lees verder →