BBQ
Uit dit dossier
Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022
Gastropedia en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseren in samenwerking met de WBQA het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ. De eerste editie van deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2022 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Dierenbescherming start campagne voor diervriendelijker vlees op de barbecue
Met de start van het bbq-seizoen liet de Dierenbescherming onderzoek doen naar het bbq-eetpatroon van consumenten. Consumenten blijken dan meer vlees te eten dan normaal en letten bij de aankoop niet altijd op dierenwelzijn. Daarom start de Dierenbescherming een campagne.
Feest voor de vakman
Heeft u dat ook? Zodra de eerste voorjaarsstralen zich laten zien krijg je zin om de mooiste barbecue producten in de toonbank te leggen. En om de sfeer in de winkel te voelen, van blije klanten die ernaar uitkijken om de barbecue weer aan te steken en daarom naar hun slager komen voor een mooi stuk vlees.
Het kamadovuur is nog lang niet gedoofd
De tijd van zomerbarbecues met een open grill lijkt op zijn retour. Slagers, chefs en vooral consumenten komen het hele jaar door samen om een grillfeestje te bouwen met de kamado. Dankzij de bolvormige keramische barbecue is grillen een eitje.
Zoektocht naar de beste BBQ slager
Stichting Nationale BBQ weken gaat op zoek naar de beste BBQ slager. Hiermee wll de stichting slagers die het concept BBQ op een verrassende wijze invulling geven, ondersteunen. Aanmelden kan tot en met 15 januari 2022.