Boeken

Uit dit dossier
Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

De negatieve impact van ongezond eten is enorm. Dit wordt overduidelijk gemaakt in Andere kost. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt zien met lede ogen aan dat de stille epidemie van ongezonde eetpatronen maar niet de benodigde politieke en maatschappelijke urgentie krijgt. De coronapandemie heeft weer eens duidelijk gemaakt dat met name de mensen die...

100.000 verkochte exemplaren van Smokey Goodness van Jord Althuizen

100.000 verkochte exemplaren van Smokey Goodness van Jord Althuizen

Er zijn 100.000 exemplaren verkocht van Smokey Goodness – het ultieme BBQ boek, het eerste boek van Jord Althuizen. Reden voor zijn uitgever Kosmos om hem in het zonnetje te zetten en een award te geven.

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Hoe zou het zijn als winst iets is waar je als ondernemer invloed op hebt en wat je als ondernemer kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had? Deze vraag vormt de basis voor het boek ‘Winstgevende plannen’ van Femke Hogema.

Smokey Goodness Lowlands BBQ

Smokey Goodness Lowlands BBQ

Het afgelopen jaar was zakelijk gezien desastreus voor Jord Althuizen. Zijn vijf restaurants (waaronder Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen), workshops, festivals: het stond – en staat – allemaal nagenoeg stil. Jord zelf dan weer niet: hij werkte hard aan zijn nieuwe Smokey Goodness-boek: Lowlands BBQ.

De geuren van de wereld

De geuren van de wereld

Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla’s aan honing. Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven.