Boeken

Uit dit dossier
Meer weten met big data in 60 minuten

Meer weten met big data in 60 minuten

“Het is een enorme groeimarkt in Nederland waar nog te weinig belangstelling voor is.’” Zo noemt technologiedeskundige Dik Bijl het gebruik van big data in het bedrijfsleven. “Bedrijven onderschatten de mogelijkheden en denken dat het alleen iets is voor grote organisaties met veel financiële middelen.” In zijn boek...

Dierloos - Dirk-Jan Verdonk

Dierloos - Dirk-Jan Verdonk

Tegenwoordig zijn het algemeen bekende begrippen: vegetarisme en veganisme. Toch werd het niet eten van vlees niet altijd als een optie gezien. In de zogenaamde ‘Gezondheidsleer voor ontwikkelden van alle standen van Nederland’, uitgegeven in 1879, zouden vegetariërs en veganisten “spoedig van honger omkomen”.

Slachtvisite - Gerhard Kwak

Slachtvisite - Gerhard Kwak

“Veel consumenten zien een levend varken alleen op televisie en bij uitzondering een koe in de weide”, schrijft Gerhard Kwak in zijn boek ‘Slachtvisite’. "De kennis van vlees en de bijbehorende slachtdieren is ronduit belabberd." Kwak, geboren Achterhoeker en zoon van slager Gerrit Kwak uit Winterswijk, heeft het slagersvak nog...

Goed eten - Michiel Korthals

Goed eten - Michiel Korthals

Wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen? In Goed eten, Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen.

Wild - Bruno Doucet

Wild - Bruno Doucet

In dit boek, Wild, deelt de Franse chef-kok Bruno Doucet zijn grote liefde voor de jacht. Hij verhaalt over de geschiedenis en de verschillende manieren van jagen en hij biedt gedetailleerde beschrijvingen van ruim veertig verschillende soorten wild. Hij geeft stap-voor-stapinstructies voor de bereiding ervan.