Boeken

Uit dit dossier
Slechts vier elementen nodig

Slechts vier elementen nodig

“Of je nu een beginneling bent of al tientallen jaren ervaring hebt, je leert nieuwe smaakdimensies ontwikkelen bij alles wat je kookt.” Aldus Michael Pollen in het voorwoord van Zout, vet, zuur, hitte van Samin Nosrat. Haar boek draait om de vier elementen waarmee je kunt koken en variëren als een professional. Zout, vet, zuur, hitte “Er...

De P van Persoonlijkheid

De P van Persoonlijkheid

“Want zij zijn groot en ik is klein.” Wie kent niet deze gevleugelde uitspraak vol zelfbeklag van het tekenfilmkuiken Calimero uit de jaren zestig? Ondanks zijn kleinheid bleek hij heldhaftige daden te kunnen verrichten. Het was slechts een kwestie van slim(mer) zijn. Die filosofie vormt voor schrijfster en ondernemer Karen Romme de grond...

Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

We zijn tegenwoordig zo druk met managen en ondernemen, dat we soms vergeten waarom we zo hard werken: om geld te verdienen’, aldus de achterflap van ‘Makkelijk Verdiend’ van Ton Verbeek. Daarom geeft hij tips om – zonder al te veel geld uit te geven en met kleine aanpassingen – meer geld te verdienen.

Relaties opbouwen via social media

Relaties opbouwen via social media

Social selling gaat over het online opbouwen van relaties, waarin jij zelf de hoofdrol speelt. Niet je logo, je product of je functie, maar jij. Dus: wie ben je en wat is jouw verhaal?

De wetenschap achter vet

De wetenschap achter vet

Ik ontmoette Anthony Warner – biochemicus, kok, blogger over voedsel – vorig jaar persoonlijk, toen we hem uitnodigden voor een lezing naar aanleiding van zijn wereldwijde bestseller The Angry Chef (vertaald als De Eetwijzer).