Boeken

Uit dit dossier
Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Over inpakken

Over inpakken

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.

Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites

Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites

In zijn nieuwe boek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyroculinair avonturier Jord Althuizen je mee op BBQavontuur naar de States. Van de deli’s van New York tot aan de taco stands in Californië: op zoek naar ‘a full serving of Smokey Goodness flavour’ maar voor ‘half the time’. Van de Elvis Burger,...

Check in, op zoek naar zin en betekenis in bedrijven

Check in, op zoek naar zin en betekenis in bedrijven

“Vliegen was zijn leven. Niet zijn beroep.” Dat vertelt Jochanan Eynikel over zijn opa die piloot was bij Sabena (de voorloper van Brussels Airlines). Na zijn pensionering werd filosofie opa’s grote liefde en zo inspireerde hij Eynikel om Wijsbegeerte te studeren. Die twee dingen combineert hij nu in het boek Check in.

Koken in oorlogstijd - Manon Henzen

Koken in oorlogstijd - Manon Henzen

In deze tijden van ‘corona-koken’ dat je op alle sociale media voorbij ziet komen, viel mijn oog weer op het vorig jaar verschenen boekje ‘Koken in oorlogstijd’. Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu.