Events

Uit dit dossier
Online activiteiten tijdens Week van de Slager 2021

Online activiteiten tijdens Week van de Slager 2021

Tijdens de Week van de Slager 2021, van 12 tot 17 april, laten slagers het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak zien. Dit jaar ziet dit evenement er anders uit dan normaal Vanwege het coronavirus moeten de activiteiten grotendeels online plaatsvinden.

Ontdek waarin Europa excelleert: kwaliteitskip van Label Rouge

Ontdek waarin Europa excelleert: kwaliteitskip van Label Rouge

Op maandagavond 18 januari nodigen Label Rouge-professionals je uit voor een webinar gewijd aan Label Rouge. Je zult ontdekken wat Label Rouge zo uniek en onderscheidend maakt, wat het belang van het dierenwelzijn is en hoe de superieure smaak van de verschillende Label Rouge-kippen tot stand komt.

Online event Kip in Nederland

Online event Kip in Nederland

In het kader van de campagne Kip in Nederland zou op 7 oktober een event plaatsvinden. Helaas kon dit vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. Daarom komt de organisatie nu met een online event op 10 november.

Bord Bia trapt stoofseizoen af met het Stooffestival ‘Grootmoeders Geheimen’

Bord Bia trapt stoofseizoen af met het Stooffestival ‘Grootmoeders Geheimen’

Bord Bia, de Irish Food Board, organiseerde op 14 september in Amsterdam het Stooffestival ‘Grootmoeders Geheimen’. Vijf finalisten streden hier om de titel ‘Lekkerste familiestoofpot van Nederland’. Susan van der Heijden won deze wedstrijd met haar Oma's hachee, een combinatie van rundvlees, chocolade en peperkoek.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...